Bakat frallor med örtkryddor

Ingredienser

Deg:
50 g jäst
3/4 dl rapsolja
1 msk sirap
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
12 dl vetemjöl

Fyllning:
70 g smör
Flingsalt
1/2 kruka timjan
1 ägg
  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Blanda olja, sirap, mjölk och vatten i en kastrull som du värmer till cirka 37 grader under omrörning.
  • Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så jästen löses upp.
  • Tillsätt resten av degvätskan.
  • Ha i salt och mjöl.
  • Rör om tills det blir en smidig deg.
  • Låt jäsa i 30 minuter.
  • Ta upp degen och arbeta lätt samman den.
  • Dela upp i två bitar och kavla ut varje bit till en platta.

  • Smält smöret och pensla på.
  • Strö över flingsalt och hackad timjan (går att använda annan krydda om man vill).
  • Rulla ihop och skär bitar.

  • Lägg bitarna på bakplåt och tryck till mitt på dem med "fel" sida av en matkniv så att fyllningen "tittar fram".
  • Låt bitarna jäsa övertäckta 30 minuter.
  • Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i ugn i 225 grader cirka 10 minuter.

  • Klar! Jättegod att äta medan den är varm!

Kommentarer:

1 Bella:

Såg jättegoda ut!

I de två sista har vi använt harvard!

2 Diana:

Detta såg förjävla gott ut! :D



Haha alltså du blev inte sugen på mina köttbullar? :P

Paintkungar och drottningar är utan tvekan Annelie å Jerry :D

3 Josefin:

Ja det är troligtvis det... men gjorde lite tester idag så vi får se vad svaren blir :) Haha ja, man behöver nog glömma vissa krämpor för att orka med en till!



De här bröden ser sjukt goda ut! Bokmärker, för dessa ska jag absolut göra när jag får lite ork!

4 Anneli:

Oh dom såg jättegoda ut..

Vilken tur att jag inte äter bröd längre.. Ja de är väldigt sällan..



Ha en mysig kväll kram ♥

Kommentera här: