Sett filmen Rise of the Planet of the Apes

Spoilers förekommer absolut! Den svenska titeln (Apornas Planet: (r)Evolution) är så kass. Originaltiteln säger mer om filmen.

Will söker efter botemedel till Alzheimers. Experiment utförs på apor och en av dessa visar en särskild begåvning.

Det är otroligt många CGI-effekter, men i början av filmen fungerar det ganska bra. När animationerna är långsamma så ser det helt ok ut. Jag blir till exempel alldeles till mig över hur söt apbebisen är trots att det är en animation. Robin skrattar åt mig när jag säger att den påminner om bebisen i senaste Twilight - Breaking Dawn del 1, men den GÖR det. Kolla bara på ögonen så förstår ni.

Handlingen gillar jag. Jag är överförtjust när de har med historien om astronauterna från Apornas planet och när tidningarna skriver om att man förlorat kontakt med rymdskeppet. Där tar den första filmen vid alldeles utmärkt sen. Man får även en liten förtitt på hur det gick till när mänskligheten så när på utrotades. Jag gillar hur saker binds ihop.

John Lithgow är riktigt bra i sin roll. James Franco har gjort bättre, men är ok. Jag är orolig för att Tom Felton fastnat i det "elaka" facket. Hoppas så inte är fallet, men i denna film är han riktigt elak i alla fall.

Det är plågsamt att se hur illa djuren behandlas. Visst, de är animationer...men man vet att det faktiskt finns folk som tycker det är kul att plåga RIKTIGA djur i verkligheten. Jag förstår inte hur någon kan finna nöje i det. Är det riktigt svaga individer som vill känna en viss makt, och denna kan de bara få genom att plåga djur, eller? I filmen verkar det stämma in på Tom Feltons karaktär. Hans pappa är elak mot honom och då tar han ut sin elakhet på djuren.

Jag gillar inte effekterna efter 1 timme och 15 minuter av filmen. Då går det snabbt och det blir måååånga effekter på en och samma gång. Det ser mer och mer fejk ut. Inte så kul. Det är en ganska liten del av filmen, inte ens en halvtimme så filmen klarar sig undan ändå så jag tycker att den var sevärd.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Lina:

Jag har helt missat att de tar upp astronauterna i denna filmen, hur vet jag inte men missat det har jag. Få bli att se om den en 3e gång.

Filmen är riktigt bra i mina ögon, men så gillar jag effekter =)

2 Junitjej:

Jag älskar den filmen!

Kommentera här: