Scanningsapparater på ICA Maxi

Jag gillar självscanningen. Man har koll på hur mycket summan är på utan att behöva gå och hålla siffror i huvudet hela tiden (medan man samtidigt bollar affärens planlösning och köplista). Det är oftast ingen kö till kassan och man kan (om man inte handlat något larmat eller har kuponger med sig) betala via kontokort själv. Jag har dock nästan alltid kuponger med så det är inte ofta jag kan gå den vägen (kupongtanten, det är jag).

MEN...jag avskyr de nya apparaterna. På de gamla så satt knappen på undersidan, ungefär som på en zapper till NES. Det var jättelätt att scanna varor. Zapp zapp zapp bara. Numera är knappen på ovansidan. För mig som har värk och stela leder så innebär detta att jag måste lägga ner varan och scanna den med båda händer på apparaten. Vadå krångla till det?

Förstår inte hur tillverkarna kom fram till detta nya koncept som verkligen inte är anpassat för folk med värk och stelhet.

Gamla apparaterna. Zapp zapp zapp...


Nya. Krångel, tappa, trycka fel, krångel...

Kommentarer:

1 Jeanette:

Jag tycker faktiskt om de nya bättre :) Innan kom jag alltid åt inscanningsknappen av misstag eftersom jag alltid har en massa i händerna (som tur var scannades ingen vara in av misstag!), vilket var ett irritationsmoment för mig. Jag tror att hur man än gör så är det alltid någon som det inte funkar för...



sv: Alla gör vi ju som vi vill ;) Jag vet ju precis vad jag menar när jag skiver "tack för min familj" och dessutom så är det kortare att skriva :P Det är ju trots allt för mina egna ögon det skrivs så vet jag själv bara vad jag menar så är det ju inga problem, haha. Jag har helt enkelt valt att skriva det som en fortsättning på rubriken :)

2 Jeanette:

sv: Haha, jag är oxå petig, men jag har inte reflekterat över det innan utan bara kört :P



Det där med hjälp är nog lite som man själv känner. De som är troende kanske ber sin gud om hjälp, en del har jag läst ber universum om hjälp, men jag ber mig själv om hjälp för det är trots allt jag som kan vara den största hjälpen (beroende på vad man ber om hjälp om) och som oxå kan göra den största förändringen när det kommer till saker jag själv kan styra över. Hoppas det har varit till lite hjälp, annars får du säga till :) Kommer försöka få ihop ett inlägg om detta när jag är lite piggare :P

3 Gaymasen:

De förra var bättre, helt klart!



Och ja det älskar jag. När heterokillar säger "men vill fan inte att 'de' stöter på mig". Alltså? Tror de att vi bögar knullar allt eller? Haha. Så komiskt så jag vet inte vad. ^^

4 Pikachu:

De har väl haft de nya hur länge som helst? Iaf så länge som jag storhandlat i mitt korta liv O.o Kuponger kan man ha i självbetalningen, brukar finnas en låda där man matar i de och de bli registrerade ;)



Fridens!

5 Linda aka Javamorsan:

Kände samma när vi fick dom nya här. Men faktum är att nu gillar jag dom bättre :)

Kommentera här: