Bio: Star Wars - The Phantom Menace 3D

Spoilers? Jo, om det finns någon som inte sett Star Wars överhuvudtaget så kan det nog finnas spoilers.

Qui-Gon Jinn och hans lärling Obi-Wan Kenobi har i uppdrag att skydda drottning Amidala och återställa rättvisa och ordning i galaxen. På sin väg möter de pojken Anakin Skywalker som visar sig besitta speciella krafter. Krafter som är starka nog så han, trots en del protester, blir antagen till att tränas till Jedi.

Jag märker förändringar i filmen. Det känns som att en del är nytt. Antagligen ditlagt för att passa bra till 3D-effekterna. 3D:n tillför en del djup i bilden och på en del ställen är det snyggt. På andra ställen funkar det inte då bilden rör sig för snabbt. Jag satt och väntade hela filmen på fighten med Qui-Gon Jinn och Obi-Wan Kenobi mot Darth Maul. Den är förstås fortfarande jättebra koreograferad (det är samma fight liksom).

När denna film kom 1999 så hade jag inte vant mig vid att filmer var späckade av dataeffekter än, så därför tänkte jag att jag numera kanske vant mig och att det kunde "smita undan" lite lättare. Nepp, så var inte fallet. En del scener är fortfarande för mycket. Det blir så oengagerat när det blir för många sådana effekter. MEN! Jar Jar Binks var faktiskt aningen mindre irriterande. Förra gången jag såg filmen på bio så ville jag slå ihjäl honom långsamt, men nu skulle jag bara nöja mig med att plåga honom lite (och nu pratar vi inte bokstavligen utan hypotetiskt. I och för sig så kan man inte slå en dataanimerad figur.... jag vet! Jag skulle Paintbomba honom!). Jag misstänker dock att han egentligen inte är mindre irriterande, så kanske kan konstatera att jag växt som människa och helt enkelt är mer tolerant?

En sak som det är stor skillnad på för mig är att jag nu totalt förstår Anakins mamma. När hon säger hejdå till sin son för att troligtvis aldrig mer se honom....UUUUH! Började nästan gråta.

Bästa bilden jag hittade för filmen!

Kommentarer:

1 Linda-Mamma till Alfred:

Ja fast nu verkar det faktiskt lösa sig konstigt nog,hehe;)Ush då vad överklagar du?

Kommentera här: