Sett filmen Vi måste prata om Kevin

Spoilers förekommer!
 
Kevins mamma kämpar med mödraskapet som kanske inte alls var något för henne egentligen. Kevin gör det inte lättare genom att bete sig elakt och göra allt mer hemska saker. Men varken mamman eller pappan kunde förutse det som till slut hände.
 
Det här är en riktigt obehaglig film som är så otroligt bra att jag inte kan ta ögonen från den. Jag blir ställd över Kevins beteende, speciellt mot sin mamma. Med övriga är han någorlunda "normal", men mamman verkar han hata in i själen så som han beter sig. Filmen är inte kronologisk så den visas i nutid efter "händelsen" allra först och så minns mamman tillbaka på tiden innan "händelsen" och så själva "händelsen" då. Det är som att hon letar efter vad som gick fel, hur det kunde hända.
 
Större spoilers här! Jag förstår inte folks reaktioner på "händelsen" (ursäkta min upprepning av ordet). Det var något som Kevin valde att göra, en sak som föräldrarna aldrig misstänkte. Innan dådet verkade han mer tillfreds och nöjd än någonsin och jag kan tänka mig att föräldrarna då började känna hopp. Trots detta så är det mamman som får lida efteråt. Hon blir en social paria och folk hatar henne. De pratar illa om henne och när hon precis lyckats få ett nytt jobb och går leende från intervjun så kommer en kvinna fram och frågar henne vad hon har att vara glad för och ger henne en örfil. När hon handlar i affären och ser en annan mamma så gömmer hon sig och när hon kommer till kassan så upptäcker hon att denna mamma krossat alla ägg i kartongen (detta medan denna mamma står i bakgrunden och flinar). Varför ger de sig på mamman? Jag förstår inte! En enda person är snäll mot mamman och det är en av de som överlevde det som Kevin gjorde. Han sitter i rullstol på grund av det, men trots att han hade kunnat bli lika bitter och arg som de andra så var han glad och snäll och pratade med mamman på ett "vanligt" vis.
 
Kevin sitter i ungdomsfängelse eftersom han inte var riktigt 16 år då han begick dådet, men då han närmar sig 18 ska han flyttas till ett vanligt fängelse. När mamman besöker honom då visar han ångest. Något han inte visat tidigare. Men det verkar som att den enda ångest han har är över sig själv. Att HAN ska råka illa ut. Han verkar inte ångra det han gjorde alls, förutom efterverkningarna för honom själv. En sådan person kan inte vara psykiskt frisk.
 
Rekommenderar verkligen denna film, men den är tung så var beredda på det! Skådespelarna är utmärkta! John C. Reilly och speciellt Tilda Swinton är riktigt bra! De olika skådespelarna som spelar Kevin från då han är liten till tonåring är också otroligt bra!
 

Kommentera här: