Sett filmen The Hunger Games

Spoilers förekommer!
 
Årligen väljs en flicka och en pojke från varje distrikt (tolv distrikt) ut för att tävla mot varandra på en arena tills bara en lever. När Katniss syster dras i lottningen så träder Katniss in som frivillig. Spelens första frivilliga deltagare. Hon och Peeta från hennes distrikt färdas till huvudstaden för att mätas i olika grenar (för att kunna sätta odds) innan dödandet börjar.
 
Jag har hört mycket om dessa böcker och filmer. Det har blivit höjt till skyarna och uppenbarligen har fler läst dessa böcker än Harry Potter nu. Själv förstår jag inte vad folk har blivit så förtjusta i. Filmen påminner om andra filmer, som till exempel japanska Battle Royale. Det är inget nytt som presenteras. Även då inga nyheter presenteras så kan en film vara bra, men denna lyckas inte engagera mig. Karaktärerna känns fejk och allting hastas genom. Antar att böckerna kanske är bättre (det brukar vara så), men filmen är ingen höjdare för mig i alla fall. Den gjorde mig inte speciellt lockad att läsa böckerna heller.
 
Filmen är dessutom slarvigt gjord. Det finns flera uppenbara missar i den, som till exempel när man inte hör några kanonskott när flera av deltagarna har dött (kanonskotten är ett sätt att markera att en till har dött och är ganska viktigt för att hålla koll på tävlingen, vilket gör det till pinsamma missar). Man får ingen som helst förklaring till varför Katniss inte är sur på Peeta efter hans förräderi mot henne utan istället pussar honom och man får ingen förklaring till varför Peeta gjorde som han gjorde. Min sambo har läst böckerna så han berättade att det förklaras i dem. Så menas att det inte är fristående filmer utan att man MÅSTE läsa böckerna eller? För visst måste de lämna ute en del saker ur filmen för att den skulle bli för lång annars, men då kan de väl lämna ute mindre viktiga saker och ha med de väsentliga i så fall?
 

Kommentarer:

1 Maria:

Oooh, den vill jag se! :D

2 Beatrice, mamma till Devin och Lili ❤:

Älskar den filmen! SÅ bra!! :)

Kommentera här: