Sett filmen Chronicle

Spoilers förekommer!
 
Tre killar hittar en mystisk sak i skogen och efter att ha rört vid den märker de att de börjar få superkrafter. Vad kan tre vanliga killar göra med sina nyvunna förmågor?
 
Filmen är filmad med handhållna kameror, men till skillnad från i Apollo 18 så lyckas man här låta bli att klanta sig. I Apollo 18 så syns ibland att en tredje person filmar eftersom båda astronauterna är med i bild medan kameran rör sig. I denna film händer samma sak, men det är för att en av killarna har "förmågan" att hålla kameran med sin mentala förmåga. Så när kameran hålls av någon annan förutom de tre killarna så är det egentligen så att den svävar.
 
Filmen väcker lite intressanta frågor. Vad skulle man göra om man fick superkrafter? Skulle kraften till slut ta över? Killen som har problem med en sjuk mamma och en misshandlande pappa verkar få starkast krafter, men samtidigt är han mest labil. Frågan är om det är på grund av att kraften är stark som han blir labil eller om det är för att han är labil som han blir starkast av de tre. Han gör en del knäppa ologiska grejer i alla fall. Innan han får krafter så är han inte bara illa behandlad hemma utan utstött i skolan. Det hade därför lätt kunnat bli en sådan där "revansch"-film, men det blir det inte. Lite synd, men samtidigt en bra filmtwist att det inte följer en mall.
 
Jag tycker helt klart att den var sevärd om man orkar med att det filmas som det gör. En del effekter är inte så bra och killarna borde definitivt ha tränat mer i selarna när de ska flyga. Tänk bara Christopher Reeve i Superman. Han fick det att se ut som att han flög på riktigt. Riktigt snyggt gjort! I denna film syns det verkligen att de INTE flyger.
 

Kommentera här: