Sett filmen The Woman

Spoilers förekommer!

Pappan i en dysfunktionell familj hittar en vildkvinna när han är ute och jagar. Han binder fast henne i familjens jordkällare och ber alla i familjken att hjälpa till med att "socialisera" henne.

Det finns flera helt lösa grejer i filmen. På omslaget står att kvinnan är den sista överlevande i sin uråldriga stam och det nämns inte alls i filmen. Det är en bebis med i början som jag inte förstår sambandet med. I familjen där hon hamnar finns en sjuk syster, som inte heller förklaras. Ibland funkar det med filmer som inte förklarar. Jag gillar inte när saker är övertydliga. Men här är det så diffust så det ger motsatt effekt. Istället sitter jag alltså och undrar: Vad i? Jag undrar också hur familjen kan vara helvita allihop, förutom lillasystern som ändå aldrig förklaras som adopterad eller nåt utan ska föreställa en biologisk familjemedlem.

En del scener är riktigt grova. Det är våldtäkt och kannibalism. Det blir för mycket och jag upplever ingen "skräck" som filmen kategoriserats som. Blir det för mycket så känner jag snarare en trötthet som beror på att när man öser in mycket gore så är handlingen aldrig i fokus. Ibland funkar det, här funkar det inte. Den fick mig dock att fundera och jag lärde mig något nytt i alla fall. Kan inte säga vad för det avslöjar för mycket av filmen anser jag.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda aka Javamorsan:

Vet inte helt vad jag skall tycka om denna filmen. Med bättre skådisar hade den vart en kanonrulle.

2 En chic mammas bekännelser:

uch samma här :/ vidrigt, skönt att bara kunna vara inne utan att få dåligt samvete :P



Kommentera här: