Sett filmen Beginners

Spoilers förekommer!

En mans (Ewan McGregor) värld ställs på ända då han nästan samtidigt får veta att hans far (Christopher Plummer) har cancer utan chans till att bli frisk och att han är homosexuell.

En väldigt stillsam film. Vanligtvis är sådana här "vardagsdeprimerande" filmer inget för mig, men det är något med denna som får mig att fastna. Jag blir inte heller melankolisk som jag brukar bli av filmer i denna stil, utan jag blir tankfull. Konceptet med foton och teckningar ihop med Ewans beskrivande röst: "Så här såg glad ut 1955" och så vidare, gillar jag. Det ger filmen en lite annorlunda stil. Att hunden "pratar" är också en kul detalj.

Jag skulle kunna säga att Christopher Plummers Oscar var välförtjänt. Det tycker jag verkligen, MEN jag har inte sett övriga nominerade skådespelare i kategorin "Bästa manliga biroll 2012", så det jag har att jämföra med är tidigare vinnare och rollgestaltningar i filmer jag sett.

Se denna, men var varken lättsinnad eller tungsint när ni gör det. Ett mellanläge tror jag är bäst för är man lättsinnad så är det en väldigt tung film och är man tungsint så kan man kanske bli riktigt deppig.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Jennie - det andliga/mediala & fotografiska:

sv: bra de :)



tack för dina frågor! jag har nu lagt upp alla svar på bloggen :D



gör du idag då?

Kommentera här: