Fixat fint på persienn

Jag fick detta tipset i tidningen Allas. Först köpte jag en väggdekor som jag gillade från Arts Design på Tradera. När den kommit så var det bara att börja pyssla. Om ni också ska göra detta så har jag två tips:

• Kolla hur persiennen ni tänkt er pynta sitter fast.
• Tänk på att ju mer detaljerad väggdekor ni skaffar, desto mer pill.

Att få loss persiennen var krångligt. Den var fastspikad samt att snören och reglage hade fastnat. Reglaget fick Robin hjälpa mig med och så var det en del "håll"-arbete också...hehe... Troligtvis har persiennen aldrig varit flyttat på sedan den sattes dit (vilket förstås är som det brukar vara).

Efter att den kommit loss så lade jag den på golvet så rakt som det bara gick och dammade av bladen ordentligt med en våt trasa. Vände upp den sidan som vi brukar ha inåt på persiennen, satte dit dekoren, drog loss skyddet och sedan använde jag en vass skärare för att skära dekoren där bladen slutade.

Till sist var det krånglet med att få tillbaka persiennen på plats. Att spika tillbaka den var lätt, men det var mycket pill med att få snören och reglage genom de små hålen. När det äntligen var klart så tog vi ett steg tillbaka och tittade. Riktigt bra! Är väldigt nöjd!

Vass skärare, linjal för att ta bort bubblor och själva dekoren.


Persiennen före.


Under arbete.


Klart!

Kommentarer:

1 Helena:

Jättesnyggt! Jag visste inte ens att det fanns persienndekor... :)

2 Lina:

Snyggt!

3 Cassa:

Riktigt finurligt och snyggt!

4 Bella:

Oooooh, nice ju! Vi som alltid har persiennerna nere också, kanske vore nåt :)

Kommentera här: