Sett filmen Stephen King's Desperation

Spoilers förekommer!

En sheriff i en liten död håla samlar in en bunt med människor som han påstår ha begått olika former av brott. Han verkar göra detta bara för att ha kul med att tortera dem.

Jag visste inte om att denna var baserad på ett Stephen King-verk förrän jag såg förtexten. Jag blev orolig då... Vet hur det gått med många av Kings filmatiseringar tidigare. Min oro var befogad. Vilket totalt skräp, alldeles för lång också! Den är fylld av skådespelare som jag gillar (Ron Perlman, Tom Skerritt, Steven Weber, Henry Thomas), så jag får en liten behållning av filmen i alla fall. Fast Henry Thomas är väl med sammanlagt 4 minuter eller nåt (det var han som spelade pojken i E.T.).

Hela filmen tjatas, tjatas och tjatas det om gud. Lite som en propagandaannons för gud och tron, det körs verkligen ner i halsen på en. De som inte tror ses som "stackare" som man ska hjälpa "hitta vägen". Så snarare än en skräckfilm så är detta verkligen reklam för kristendomen och "bönens kraft". Jag har inget emot troende, så läs inte ut något jag inte menar nu. Jag gillar bara inte när man får något tryckt ner i halsen på det här viset och då spelar det ingen roll vad det handlar om egentligen.

Jag sitter även och blir ofokuserad på grund av att jag tycker att barnskådisen Shane Haboucha har likheter med Peter Wingfield (en av mina favoriter, om ni inte följt min blogg eller känner mig). I vissa scener starka likheter.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linnéa- Ebbas mamma:

Gubben på stolen skrämde oss också vill jag lova :O

2 Linnéa- Ebbas mamma:

Tack snälla :)

Jag är inte heller så förtjust i rosa men Ebba är galen i rosa så lite finns det i rummet hennes :)

3 Linnea- Ebbas mamma:

Ja dom är jätte mysiga, har en till mig själv också! :)

Jag vet att dom har haft små förut på Åhlens :)

Kram

Kommentera här: