Examenshögtid på Karlstads Universitet

Idag deltog jag i en examenshögtid på Karlstads Universitet och fick en symbolisk gåva för att jag tagit examen. Jag ville verkligen vara med på detta, speciellt eftersom jag studerat på distans. Det var en del tal och musik under ceremonin och så själva uppropandet av namn. Man fick gå fram gruppvis och sedan när ens namn lästes upp fick man gå fram till rektorn Thomas Blom och mottaga ett äpple i glas (de fanns i klart, ljusblått och mörkblått glas och jag önskade mig lite tyst ett blått vilket det blev för mig).

Glömde nämna det första som hände då jag skulle ta min plats i aulan. Ramlade i trappan! Åh vilket bra intryck man gav...hehehe... Fast bra reflexer har jag visst för jag grep tag i räcket och lyckades rädda mig själv från att falla och slå mig, men jag hängde där lite lagom snyggt. Fast där märkte jag en förändring från en yngre mig till den jag är nu. Jag såg det lustiga i det och brydde mig inte att folk såg. Tänkte mer att: "Ja ja...det ska verkligen vara jag detta.".

Kände mig inte ett dugg pirrig sedan då jag satt på plats, men när min grupp fick gå upp på scenen så slog det till. Pirr, pirr, pirr. När jag gick fram till rektorn, tog emot äpplet, skakade hans hand och sa tack medan han sa lycka till så kände jag att YES! Jag har en examen! Det är på riktigt!

Pappa och syrran var med i publiken och syrran noterade att alla äldre elever och några yngre neg då de tackade (de flesta som deltog var kvinnor). Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde, men syrran berättade att jag bara skakade hand. Skönt att veta! Niga är inte riktigt min grej, så bra att veta att det inte är inprogrammerat i kroppen (tror jag gick på automat just då nämligen).

Efteråt bjöds vi på bakelse och kaffe/festis. I ett tal som hölls under ceremonin så nämndes det där med att sakna skolkamraterna och miljön. Eftersom jag läste på distans fick jag inte så bra kontakt med någon i samma klass, men jag är riktigt glad i skolan kan jag säga (var där då och då för träffar/föreläsningar/seminarium). Så ni som pluggar där nu (som jag känner), vill ni ha lunchsällskap eller fika där någon gång så är jag absolut inte ovillig...hehehe...

Sedan åkte pappa, syrran och jag in till centrum i Karlstad för lite ärenden och så blev det mat på IKEA och lite shopping där också.

Stolarna var namnade så man kunde inte hamna fel.


Där står jag i rutorna. Har precis fått äpplet och publiken applåderar.


Bakelse och festis för att fira.


Yey!


Mitt vackra äpple!

Kommentarer:

1 Maol:

yay! ^_^

2 Maria:

Men HEY! Där pluggar ju jag med! Tsss... fast jag tar inte examen än på långa vägar tyvärr :(



Ett stort GRATTIS! Jag har sagt det men säger det igen- vad kul för dig. Jag gläds verkligen för din skull. Och du, vill du komam till skolan och göra en student sällskap så får du gärna göra det! :)



Tack för din kommentar på bloggen förresten. Det är kul att få andras syn på saken och jag tycker alltid det är roligt med kommentarer. Kram!

Kommentera här: