Sett filmen X-men First Class

Spoilers förekommer! Jag läste en del X-men när jag var yngre. En del serier kommer jag ihåg väldigt bra, medan andra är rätt luddiga. Tycker det är kul att det gjorts en film om tidiga X-men då jag inte var så förtjust i X-men 3.

Året är 1962 och USA's myndigheter tar hjälp av mutanter i sin kamp att stoppa en superskurk från att starta det tredje världskriget.

Även fast en del av mina minnen från serierna är luddiga så upptäcker jag en del "fel" i filmen. Jag försöker dock se filmen utan att jämföra allt för mycket. Till slut lyckas jag rätt bra. Filmen är intressant och spännande med riktigt bra skådespelare. Jag gillar särskilt Jennifer Lawrence som spelar Raven/Mystique! Lite mer plats åt henne hade varit riktigt bra! Sedan undrar jag hur Edi Gathegi lyckas se nästan 10 år yngre ut i denna roll jämfört med hans roller i Twilight och House. Kände knappt igen honom.

Kevin Bacon var en oväntad plussida. Jag visste inte ens att han var med då jag inte sett någon trailer för filmen. Han var sådär lagom grym och tokig som en elak superskurk ska vara. Kanske hade kunnat funka ännu bättre om han varit liiiite mer freaky. January Jones är däremot en ren gäspning. Trååååkig! Det var roliga små inhopp av Hugh Jackman och Rebecca Romijn, speciellt Jackmans. Han var sig lik.

Specialeffekterna ska vi inte tala om. Sminket på Mystique är snyggt, men i övrigt är det alldeles för mycket dataeffekter och på en del ställen ser det riktigt billigt ut. När jag ser på "riktig" film så vill jag se just det. När jag vill se animerad film så väljer jag istället det. Att då få animerat när jag valt "riktig"... ja, ni förstår.

En klart sevärd film ändå!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

X-Men 3 var alldeles för barnvänlig och hela filmen kändes som en väntan på en strid som aldrig skedde. Filmen gick att titta på, helt klart.. men lämnade mig oberörd efteråt. En film som inte hade myckat att säga.



X-Men Origins däremot tycker jag är en av de bästa nyare superhjältefilmerna. I början kändes skådespelarna lite malplacerade... men filmen har en ganska stark story (x-men vs. människor, x-men vs. varandra), flera skådespelare tar lagom mycket plats och den var konstant underhållande. Jag ser fram emot efterföljaren :)

Kommentera här: