Sett filmen I am number four

Spoilers förekommer! Jag får en liten vibb av serien Roswell i denna film.

John är inte som de andra eleverna på skolan. Han är inte från denna planet. Han och hans väktare flyr från andra utomjordingar som är ute efter att döda alla de "speciella" som finns på jorden. De kan bara dödas i numerisk ordning. John är nummer fyra och hans nummer är nästa på tur.

Det är något med denna film som jag gillar. Handlingen, Johns speciella krafter, skolmiljön, flykten.... Det är något som inte går att sätta fingret på. Troligtvis är det alla delar som spelar in. Alex Pettyfer som spelar John gör mig fundersam. Ena stunden gillar jag honom och andra inte. Han växlar väldigt i hur mycket han är "med" i filmen, hur han är närvarande. Det syns i ögonen. Jag blir svag för hans hund också. En söt försvarare med mysiga ögon! Det där med krafterna är lite speciellt. Har själv haft drömmar där jag haft sådana eller liknande krafter, så det känns som att det plingar lite på en undermedveten sträng. Sedan har jag av någon anledning alltid gillat filmer och serier där folk är på flykt eller på väg att avslöjas (till exempel Hulken-serien, Kameleonten, Jagad, Moonlight, Roswell, Highlander-serien och så vidare).

De där "andra utomjordingarna" förresten. Riktigt tråkiga! De kunde ha gjort dem mer skrämmande. En sak jag undrar över som man inte får svar på i filmen är varför (OBS! STORspoiler här!) Jane Doe måste "laddas" för att krafterna ska komma tillbaka medan John Smith inte behöver det?

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Lina:

Sv: De gamla klippen tycks fortfarande fungera, men det är väll bara en fråga innan de blir värdelösa. Jag tycker man borde kunna använda båda koderna nu men så är självklart inte fallet.



Kommentera här: