Folk som gömmer sig...

...bakom religion och "tradition" kan göra mig tokig! I Sverige är det olagligt att slakta djur utan bedövning. Detta motstrider en religiös grupp som tycker att vi ska "respektera deras traditioner". Deras traditioner innebär totalt onödigt lidande för djur. Johan Beck-Friis (leg. veterinär, Djurskyddet Sverige) skriver i Djurskyddet nummer 3/11 om att man kan möta de religiösa kraven även MED bedövning och att man inte ska acceptera onödigt lidande ens då det gäller religion, om det så handlar om hedersmord, religiöst betingade stympningsstraff eller slakt utan bedövning.

Fem länder i Europa har lagstiftning angående bedövning före slakt. Det är Sverige, Norge, Island, Schweiz och Nederländerna. Importering av kött där djuren inte bedövats före slakt är inte förbjuden så är köttet från ett annat land så vet man inte. En märkning av köttet var uppe till förslag, men gick inte genom.

Tiderna förändras och vi människor lär oss hela tiden nya saker. Därför borde inte religioner vara totalt stagnerade utan förändras med tiderna, men ändå kunna ha sitt ursprung kvar. Lidande ska inte ursäktas med att det är religion och/eller "tradition".