Arvikamârten

Idag hölls själva marknadsdelen av Arvikamârten. Vi gick lite tidigare än vi gjort förr om åren för att "då ska det vara mindre med folk". Neeeejdå! Snarare MER! Huh vilken trängsel! Och folk visar ingen som helst hänsyn. Ibland känner jag mig som den sista personen med hyfs. Jag vet att det finns fler såklart, men lyckas träffa på väldigt många ohyfsade personer. Jag vill ändra på tre saker med mârten.

1. Ska man prata så ställer man sig vid sidan och inte i en klunga mitt i vägen där folk försöker ta sig fram.
2. Man tar inte med sig hundar. De mår inte bra i sådan extrem trängsel.
3. Skippa barnvagnen. Sele eller sådan där ryggsits fungerar jättebra! Större barn klarar att gå. Måste man ha vagn, visa hänsyn. Mina hälsenor mår inte så bra just nu efter påkörning.

Jag fick i alla fall tag på det jag var ute efter (presentpapper och julpapper) och en fin grej till Connor. Connor var nöjd nästan hela tiden (satt i sele på sin pappas bröst) och extra supernöjd när han mot slutet av rundan fick en ballong. Han fick fiska i en fiskdamm också. Där fick han en Pettson & Findus-affisch, riktigt söt! Där blev jag dock irriterad för de frågade om kön på barn (inte bebis som tur var, där fick alla lika). Man KAN faktiskt ge samma saker till både flicka och pojke. Att bara ta för givet att alla av samma kön är intresserade av samma saker får mig att se rött (speciellt i och med att jag alltid varit en tjej som INTE varit mest intresserad av "tjejiga" saker).

Tro det eller ej, men jag hade faktiskt riktigt trevligt emellanåt också...haha!

På eftermiddagen var vi till en bekant på kålsoppa. Mumsigt! Sedan blev det en riktigt kort sväng till syrran för Connor blev väldigt ledsen, så vi åkte hem. Det visade sig att han nog hade ont i magen för när vi väl var hemma gjorde han ifrån sig ganska rejält (ber om ursäkt till er som inte har barn och som kanske inte är så vana vid "bajssnack").

Trångt! Just i detta hörn var det extra trångt då Môra-Per stod och spelade och många stod stilla och tittade.


Inköpen. Connors fiskepaket längst till vänster, en t-shirt till Connor (måste få peppa sig själv ibland) och presentpapper, julpapper och juletiketter.


Connors ballong.

Kommentarer:

1 lil' babustyle - foto, vardag & Akons musik i fokus:

sv: Joo, i Värmland! Vi i Karlstad säger ju marten, osv, men tänker mer att det stod "här i stan" ;)

2 Maria:

Du behöver inte be om ursäkt för lite bajssnack, jag tycker det är bra att man inte behöver vara så formell hela tiden :P haha.



Svar: Tack för att du tycker det är givande att läsa min blogg! Jag är rädd för att det kan bli för mycket goja emellanåt, haha. :)

Kommentera här: