Ost- och skinkbakade kycklingfiléer

Lagade denna riktigt goda mat idag! Recept hittade jag på Kryddburken.se. Har gjort några ändringar bara.

Ingredienser 4-5 portioner:

1 kg kycklingfiléer
Salt, peppar, paprikakrydda
5 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
15 skivor rökt skinka
Cirka 150 gram herrgårdsost (jag använde nog mer än så eftersom jag är väldigt förtjust i ost)
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 kruka persilja

Så här gör du:
  • Smörj en ugnsfast form och lägg kycklingfiléerna i den.
  • Krydda efter tycke med salt, peppar och paprikakrydda.

  • Skär skinkan i fina bitar.
  • Riv osten.
  • Hacka de båda halvorna paprika och även persiljan.
  • Blanda creme fraiche, dijonsenap, skinka, ost, paprikor och persilja och rör ihop.

  • Bred ut smeten över filéerna.

  • Stek i ugn i 175 grader i cirka 70 minuter. Kolla så kycklingen är ordentligt genomstekt.
Det var riktigt enkelt att göra! Resultatet blev en riktigt saftig och god kycklingfilé där alla de olika smakerna av kryddor, grönsaker, ost och skinka framträdde. Vad man äter till är upp till var och en. För mig var det mättande nog med enbart kycklingen.

Slutresultatet.

Kommentarer:

1 Bella:

Oj...det såg trevligt ut :)

2 tess:

De där såg inte dumt ut alls... gott.



Ja en del står verkligen stilla i livet.... å sån vill inte jag vara å hoppas jag fortsätter att ha någon form av personlig utveckling så länge jag lever.

3 Linda aka Javamorsan:

Ser gott ut det där. Kanske jag testar nån dag.



Önskar dig och dina en skön fredag nu :)

Kommentera här: