Sett filmen Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Spoilers förekommer! Sista boken har delats upp i två filmer och detta är del 1.

Harry Potter och hans närmaste vänner är tvungna att gå under jorden och gömma sig. Trolldomsministeriet har tagits över av Voldemort och hans anhängare. Alla trollkarlar och häxor blodshistoria undersöks och "mugglarfödda" försvinner mystiskt. Harry och hans vänner måste hitta alla horrokruxer för att kunna döda alla delar av Voldemorts själ. Men fienden väntar på att de ska göra något och avslöja sig.

Boken i sig är nog den drygaste av alla Harry Potter-böckerna. Eftersom filmen handlar om ungefär halva boken så blir den inte dryg. Jag tycker den är helt godkänd. Dock så var det en scen som de hade ändrat en hel del på och det tyckte jag ändrade historien på ett onödigt sätt.

Min favorit av Harry Potter-filmerna är Den flammande bägaren, då det kändes som att en del av det barnsliga lämnades och man tog sig an en mörkare sida. Det har fortsatt sedan den filmen. Det finns flera spänningsmoment i den här filmen som är riktigt bra och den lämnar förstås helt öppet för den kommande avslutande delen.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 tess:

Väntar med spänning på sista filmen nu ja... men har börjat läsa böckerna äntligen... ler.



Ja de är kalrt man ska få skriva om vad man vill. Jag är inte emot sidor om sex... inte alls. Följt sådana sidor lite ibland mest för att de är lite annat än mode osv. Men då har jag valt detta. Men här på Bloglovin sitter tioåringar med sina bloggar å klickar runt å vips så kommer de upp ganska grova sexbilder med blottade kön och ett ganska speciell text. Ja vet inte de är liksom inte riktigt okej anser ja. Man undrar ju hur de tänker... men de kanske anser detta vara just okej.



Tack för att kikade in och skrev lite... alltid skoj... lägger till dig via bloglovin så ja hittar tillbaka...

2 Linda aka Javamorsan:

Har inte läst enda Potter bok så jag kan inte yttra mig om en sån jämförelse. Men över lag är det nästan alltid så där. Dom ändrar onödiga saker.

Sagan om ringen filmerna är ju praktexempel på det!

Kommentera här: