Sett filmen Pandorum

Spoilers förekommer! Jag kan vara lite skeptisk mot framtidsfilmer. Därför började jag kolla på denna med lite misstänksamhet.

Jorden överbefolkas. Resurserna räcker inte till. En grupp med "nybyggare" skickas iväg ut i rymden mot planeten Tanus, som man via sonder har upptäckt är snarlik jorden. Resan ska ta över 100 år så man sover i kryosömn i pass. Men när en man väcks från sin djupa sömn upptäcker han att något är fel. Han har sovit längre än vad han ska och varken dator eller annat elektriskt fungerar. Vad har hänt och är han ensam?

Min reaktion till denna film slutar på ett nästan neutralt stadium, fast det väger över lite till det positiva. Historien i sig är tankeväckande (med tanke på hur mycket mänskligheten har utökats bara under 1900-talet så är det skrämmande tankeväckande). Det finns även med några scener mot slutet som jag gillar. Vill inte avslöja vad för då tycker jag att jag avslöjar alldeles för mycket (även om jag varnat för spoilers).

Skådespelarna är ok. Effekterna likaså. De här "monstren" på skeppet känns lite "för mycket", tills man får förklaringen till varför de existerar. Det blir till en intressant detalj. Jag tycker att man kan kolla på denna!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Nathalie:

nej matte c är väl ingen höjdare:P

har du också fint väder idag?:)

2 Lina:

Jag gillar Pandorum men jag gillar inte DVD fodralet, tycker inte den passar till filmen. Den engelska utgåvan var fan så mycket mer passande.

3 Linda aka Tokmorsan:

Längesen jag såg denna. Blev lite sugen på att se den igen minsann!

En ganska skrämmande film när man tänker efter.

Kommentera här: