Sett filmen Brudens bäste man

Spoilers förekommer! En typisk romantisk komedi.

Tom och Hannah är bästa vänner och har varit det i många år. En dag åker Hannah till Skottland genom sitt jobb och där träffar hon "drömprinsen" som friar till henne. Hon tackar ja. Under tiden har lösaktige Tom (en ny tjej varje kväll) insett att han har känslor för Hannah. Han ska berätta det för henne, men hon hinner före och frågar om han vill bli hennes moh (maid of honor) vid bröllopet. Tom tackar ja, men med syftet att få Hannah att förstå att hon inte känner denne skotske Colin så att han själv kan få henne.

Det jag stör mig på i denna film (förutom förutsägbarheten) är att om rollerna vore omvända så skulle tjejen framstå som en desperat slampa. Men eftersom det är killen som har en ny tjej varje kväll så är han "rädd för att inse sina sanna känslor" och innerst inne en riktigt fin kille. "Alla" vill ha honom och alla gillar honom. Det visar väl på vilken skillnad det finns i attityden på hur man ser på män och hur man ser på kvinnor.

Tillbaka till filmen. Direkt de åker till Skottland så bryr jag mig inte om handlingen alls längre. Då sitter jag och bara suger in landskapet och omgivningen. Jag känner mig som nyförälskad då Eilean Donan Castle dyker upp (där jag och Robin förlovade oss). Sedan skrattar jag gott när det inte "stämmer" med landskapet. När Tom rider iväg på en häst så rider han förbi ett monument som ligger vid Glenfinnan. En bra bit därifrån som han började ritten. När de åker till och från Eilean Donan Castle så åker de en väldigt ödslig väg som inte stämmer ihop med hur det är på riktigt. Man kan tro att vägarna i Skottland är små snirkliga vägar där man inte kan möta en annan bil, men de är faktiskt riktigt fina och breda egentligen. Det finns förstås småvägar, men i filmen får man intrycket av att det BARA finns småvägar.

Känner ni för en romantisk komedi utan något nytt så kan jag tipsa om denna på grund av det underbara underbara Skottland! Visst, de skojar lite om det och gör lite narr av det i filmen men inte på ett elakt sätt.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Jessi Fox:

hahahha låter som en bra idé om du inte har diskmaskin! jag fyllde en hel maskin efter bara den satsen :P

2 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Dom blev väldigt mumsiga faktiskt ;)

Jag har bara penslat dom med vispat ägg :)

3 Linda aka Tokmorsan:

Jag orkar inte med såna filmer faktiskt. Har man sett en har man sett alla. Men men skall se denna i alla fall bara för att!

4 Lina:

Den filmen köpte jag idag, varför vet jag inte men nu i efterhand antar jag att jag läste om den här hos dig och den fastnade på min näthinna. Ska slänga ett öga på den ikväll och se vad jag tycker om den.



SV: Jag föredrar att ha filmer var för sig, eller hela filmboxar. Men ibland när det är billigt så kan jag slå till och köpa ett dubbel pack, så länge det är en film serie det rör sig om. Två filmer som inte hör ihop i samma fodral retar gallfeber på mig.. Har ett par sådana på grund av att infon om hur filmerna är förpackade inte har stämt.

Kommentera här: