Personligt svar

När jag kommenterar och ställer frågor i bloggar så är det verkligen en härlig känsla när bloggaren tar sig tid att skriva något litet tillbaka. Kanske i sin blogg eller som en kommentar i min. En orsak till att man bloggar och kommenterar andras bloggar är, i mina ögon, för att få någon form av respons. Ett utbyte av tankar. Om man skulle ha en enkelfilig kommunikation så kan man lika gärna skriva i en dagbok som inte ligger synlig på nätet. Något jag är riktigt dålig på är att kolla om andra bloggare svarar på en kommentar med en kommentar i samma inlägg. Jag läser en hel del bloggar så har lite svårt att hålla koll på i vilket inlägg jag skrev ibland.

Nu senast fick jag svar via ett nytt blogginlägg med frågor och svar. Ett, i mina ögon, effektivt sätt att svara om man vill. Jag har testat det någon gång och gjort inlägg som svar, men oftast skriver jag svaren i skribentens blogg och om personen inte har någon blogg så skriver jag svar i kommentarerna till inlägget i min blogg.

Mitt senaste svar (mitt är kursivt och svaret bredmarkerat):

"Jag kände igen mig i boken angående det att du varit så illamående och inlagd på sjukhus under graviditeterna.

Det var detsamma för mig. Jag fick diagnosen Hyperemesis gravidarum. Var det vad du hade också? Hur orkade du bli gravid igen?
Jag har en son och skulle vilja ha ett barn till, men känner att jag inte orkar med en sådan graviditet igen.

Det stämmer. Du och jag har lidit av samma "åkomma" som gravida.
Min förhoppning var ju att det inte skulle bli lika illa nästa gång jag blev gravid. För läkarna sade att det inte måste vara så.
Men, nu efter mitt tredje barn, där jag också låg på sjukhus. Så har jag insett, att det här är mitt sätt att vara gravid. Så Jag är osäker på om jag orkar bli gravid en 4:e gång. Men det väger ju mot att ge Julia syskon. O syskon väger ju nästan lite tyngre."

Bloggen är Arbogamamman. En blogg jag började följa efter att jag läst boken "Varför gråter inte Emma?" och den är riktigt rörande.

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Det bästa är att skriva i personens blogg dvs. att jag svarar i din efter något du skrivit i min. Även att ta med det du skrivit exempelvis:



"Vad tycker du om färgen blå? / Tess"



Svar:

"Vad tycker du om färgen blå? / Tess"

- Helt okej, mörkblå kicks ass :D



:P

2 Linda aka Tokmorsan:

Själv lider jag av anemi och kan ärligt säga att nej jag tänker icke vara gravid igen. För trots medciner blir jag otroligt dålig och orkar inget alls när jag är gravid. Efter två gånger känner jag att det räcker!

3 Ellinor:

Hejsan! Nu är vinnaren utsedd på bloggen! Kolla om det var du som vann inbjudan av Bloggsvar!

4 Bella:

Sv: Jo men absolut, det ska jag kolla upp om jag har någon, borde väl ha någon sådan bild känns det som :)

Kommentera här: