Hachikô-kväll hos syrran

Nu ikväll var jag till syrran. Hon bjöd på goda mini-chokladsemlor och snacks och så såg vi film. Hachiko - En vän för livet.

Idag hedrar man nämligen Hachikô i Japan. Hachikô var den trogna hunden som väntade på sin husse vid Shibuya station i 9 år efter att hans husse dött. När hans husse levde brukade han möta honom där då han kom hem från jobbet och han fortsatte att vänta. Varje dag satt han där...och väntade.

Filmen är moderniserad och flyttad till USA (den verkliga historien hände i Japan 1923-1935). Richard Gere spelar professor Wilson som hittar en vilsen valp på tågstationen. Han tar hand om den och letar efter dess ägare, men ingen ger sig till känna så Hachi (det japanska ordet för siffran åtta) får bo hos honom och hans familj. Det blir en vänskap utöver det vanliga.

Det påminner en hel del om historien om Greyfriar's Bobby i Skottland. Jag tycker den historien är rörande och denna likaså. Försökte hålla tillbaka tårarna, men till slut rann de i alla fall. En riktigt bra film! Rekommenderar den till alla djurvänner!

Jag fick även träffa en av syrrans nya vänner som hon träffat på karaten och dennes kille. Riktigt trevliga och lätta att prata med! Det blev en riktigt mysig kväll. Enda tråkiga var att Connor redan somnat när jag kom hem.

Mini-chokladsemlorna. Små, men mättande.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Maol:

Den mest känsloladdade scenen enligt mig är när frun åker tillbaka till staden och ser Hachi sitta vid stationen. Äldre, lortig och stel sitter han där än och väntar. Strong scene.

2 Sandra:

Vilka söta semlor! :)

Den filmen är så fin, jag grät floder.Svar: Otroligt mäktigt är det, jag äter dem inte men jag fick ge med mig och smaka.. blev ett bett! Det går bara inte haha.Jo jag gillar med att bo högt, hellre det än bottenvåning.

3 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Ja det är roligt faktiskt. Jag använder mig mestadels av det iq-befriade redigeringsprogrammet photoscape ändå när jag gör headers :) tcker det finns föööör mycket att välja på i photoshop och det blir svårt att bestämma sig liksom ;)åh jag har också sett den filmen och jag grät floder. Så fin!

4 Linda aka Tokmorsan:

Sällan jag kollar på såna filmer faktiskt. Orkar inte det blir för segt för mig. Ibland så funkar det men jag vill ha mer action jag :)

Kommentera här: