Sett dokumentären Oceans

Spoilers förekommer! En naturdokumentär om det försvinnande livet i haven.

Riktigt vackra bilder av både djur jag känner igen och djur jag aldrig sett förut! Det visar hur otroligt och fantastiskt livet i haven är! Riktigt avslappnande på ett vis. Sedan visas jaktscener där djur jagar djur. Det kan se grymt ut, men är naturens gång. Djuren måste äta för att överleva.

Efter det visas ett totalt bestialiskt slöseri! Det visar människor som jagar djuren. Även djur de inte menar att fånga fastnar i nät och dör. De drar upp hajar ur havet, skär av dem rygg och stjärtfena varpå de kastar tillbaka dem levande så de får gå en långsam plågsam död till mötes. När en haj ligger på botten och försöker simma fast den saknar rygg och stjärtfena så vill jag antingen slå de idioterna som gör så eller gråta...eller både ock. Ska man fiska eller jaga så ska det vara för mat (avskyr nöjesjakt), lidandet ska göras så minimalt som det bara går och ALLT ska gå till nytta. Man ska inte bara skära av något som anses vara delikatess och sedan låta djuret självdö! (I eftertitlarna står att inget djur kommit till skada under filmningen och att "massakern" är iscensatt. Vad innebär det? Att allt är fejk?)

Filmen visar också på hur snabbt miljöförstöringen i haven skett. När man ser skräp flyta omkring och avlopp rinna ut direkt i haven så undrar man vad människor tänker med egentligen! Folk måste sluta tänka slappt och fatta att vi har en planet och den måste vi ta hand om. Jorden kommer finnas i ungefär samma skick i vår livstid, men tänker inte folk på framtidens människor? Våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Trots dessa hemska scener så är filmen i övrigt mycket vacker. Den är absolut sevärd!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Maol:

Kaskeloter är så söta ^_^

2 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Haha nä absolut ingen riktig fjällvandring men den är lagom jobbig för en latkorv som mig och så är det perfekt för vagnen ;)

kram kram

3 Max Colliander:

Bara sett lite men ska absolut se den. Intressanta åsikter och kan inte annat än och hålla med. Men vem bryr sig, folk verkar ju mer intresserade av annat tyvärr.

Kommentera här: