Läst klart: Mrs. Dalloway av Virgina Woolf

Mrs. Dalloway ska hålla fest för att stödja sin makes politiska karriär. Till festen dyker hennes ungdomskärlek Peter Walsh upp. Hon valde bort honom för att gifta sig med Richard Dalloway, ett tryggare val. Man får följa en dag i mrs. Dalloways liv.

Till en början tyckte jag att detta var bland det segaste jag läst. Det var inte så värst sammanhängande, ingen kapitelindelning och allt beskrevs in i det minsta. Men till slut fattade jag. Boken är skriven ungefär så som folk tänker. Det brukar inte vara sammanhängande utan hoppa hit och dit. När jag väl kommit in i "flytet" så gick resten av boken snabbt att läsa. När jag hängde med mer i tankarna så var det enklare.

Sättet boken är skriven på gör den läsvärd. Handlingen i sig är inget anmärkningsvärt utan det är just skrivsättet jag tycker är behållningen.

Bokfynd på Ginza.se

Kommentarer:

1 Petra:

Vad skönt att ha så mycket egen tid att kunna läsa! Jag är lite avundsjuk faktiskt...skulle jag ens tänka tanken att plocka upp en bok skulle väl ungen klättra upp för gardinerna och svinga sig i taklampan.

Kommentera här: