"Skapa" barn

Har läst artiklar om att Victoria och David Beckham har fått sitt fjärde barn, en dotter efter tre söner. Jag blir riktigt ledsen när jag läser om deras planer för dottern. Hon ska hålla sin mamma sällskap när sönerna spelar fotboll med sin pappa. Hon har redan garderober fulla med rosa och lila kläder, många klänningar, specialgjorda skor - allt dyra märkeskläder förstås.

Tänk om hon också vill vara med och spela fotboll? Tänk om hon inte vill ha klänningar och bara en massa rosa och lila saker? Tänk - hemska tanke - om hon faktiskt vill vara barn och bli smutsig någon gång ibland? Kommer hon få det? Jag hoppas verkligen det! Förstår mig inte på föräldrar som försöker stöpa barnet i en viss mall som de själva vill ha. Man är väl glad för sitt barn och nyfiken på vad det är för person? Det roliga är att erbjuda allt och se vad barnet tycker är roligt och se det utvecklas till sig själv, inte till något mamma och/eller pappa "bestämt"!

Jag hoppas artiklarna är överdrivna, något som de brukar vara.

Barn är inte dockor, även om de kanske är lite lika ibland..hehe... Jag med docka och syrran antingen sent 1982 eller tidigt 1983.