Sett filmen Trolljägaren

Spoilers förekommer! En film som påstås vara en äkta dokumentär.

En grupp ungdomar håller på med ett filmprojekt för sina studier. Deras filmande tar en helt annan väg än planerat då de möter Hans - trolljägaren. En man som helt allvarligt tror på att troll existerar. Men det gör de väl inte...?

Jag gillar upplägget i filmen! Att det är filmat som en dokumentär. Tyvärr förstörs känslan på något ställe där det förekommer klipp som är vanliga i filmer. Men överlag hålls känslan ganska bra. Effekterna är bra ibland och usla på något ställe. Filmen i sig är väldigt rolig och jag gillar verkligen slutklippet där de verkligen ska poängtera att det är "på riktigt". Jag tycker inte det är en skrämmande film, mer en intressant och kul sådan. Naturen i Norge är väldigt vacker också vilket framgår tydligt i filmen. Blev lite sugen på att åka till Volde-trakten.

En sevärd film om man inte har något emot ett tidvis ryckigt dokumentärfilmande! Den har fastnat i mitt minne. Nästan varje gång vi åker förbi högspänningsledningar så kan jag inte låta bli att yttra: "Det finns troll i Norge".

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Natahlie - fotoblogg:

vadå så filmen är inte på riktigt??

Även fast dom säger att ungdomarna är försvunna!?

Kommentera här: