Sett filmen Skyline

Spoilers förekommer! Jag hade ingen aning om vad denna film skulle handla om. Hade bara sett en teasertrailer som inte avslöjade nästan något. Sådant gillar jag!

Morgonen efter en fest vaknar några av festdeltagarna upp till ett konstigt ljus. De tittar ut och ser stora farkoster sväva över Los Angeles. Tittar de in i ljuset så försvinner de.

Jag kan direkt säga att jag gillade denna film! Effekterna är lite sådär (det handlar om min personliga åsikt om att dataeffekter inte är något vidare), men handlingen får igång mig. Skådespelarna känns lite halvengagerade någon gång ibland, men i det stora hela sköter de sig bra. Handlingen i sig är behållningen i filmen. Man får inte veta något, inget förklaras, inget är övertydligt....allt är bara ett stort frågetecken där man själv får komma till slutsatser. Jag gillar!

Jag fortsatte att tänka på filmen efter att den slutat. Och jag tänkte egentligen inte på filmen som "film" utan jag funderade kring handlingen, byggde vidare. Det var uppfriskande att se denna film då jag är van vid att Hollywoodfilmer förklarar allt i oändlighet på typ förskolenivå. Här görs inget sådant.

En scen gillar jag inte. Det är under festen då man riktat en kikare mot en manlig granne som har lite "aktiviteter" för sig och blir helt till sig när de upptäcker att den som har aktiviteter med honom också är en man. So what? Skum oväsentlig scen. Skrattar även när man ska ta sig genom en dörr som är låst. Det är bara dörrkarmen som är metall, resten är glas. Glaset krossas, men ändå så öppnar man dörren innan man går genom. Uhm?

Rekommenderar denna film till alla som inte behöver ha ett "riktigt" slut!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Tanja:

tack såmycket, jag trivdes riktigt bra i den. den är beställd från usa.

Kommentera här: