Mc-rally och hårdrockskväll

Idag var det dags för rallyt. Det började väldigt bra med att mopeden jag körde bara dog. Flyttade lite på bränslemataren och så funkade det igen. Mopeden jag körde var en Maraton Compakt från 1972 som jag fått låna en en kusin till mamma. Tusen tack för lånet än en gång!

Mopeden var inte särskilt snabb, men den var stark! Knatade fram i 30 km/h på raksträckor, men jag var inte alls tvungen att ta sats inför uppförsbackar som med många mopeder. Jag kunde till och med börja gasa på mitt i backen och mopeden fann kraft. Härligt! Sitsen var inte så bekväm så lite "träsmak" har jag och så självklart ont överallt i kroppen. Robin är ledig imorgon som tur är!

Det var i alla fall otroligt kul att vara med en gång! Första rundan tog strax över 1 timme (3 stationer på den) och andra tog cirka 1,5 timme (5 stationer på den). Kasta pil (på tavla) gick bra för mig. Full pott! Andra gången (på en stubbe) mindre bra. 1 poäng. Boule och kubb blev inte så bra. 1 poäng respektive 0 poäng. Tipsfrågorna kunde jag bara 3 stycken. Övriga chansade jag på och hade fel på alla. Vad är chansen till att gissa helt fel på 9 frågor? Statistiskt sett borde jag ha prickat minst 1. Hmm...

På utslagsfrågan skulle man gissa hur mycket garn det gått åt till en stickning. Jag gissade 11 meter och svaret var 34 meter. Oops! Den stickade biten var inte alls stor! Kanske 15 cm bred och 30 cm lång. Trodde inte på så mycket.

Jag hamnade på en lite pinsam 81:a placering av 121 deltagare, men **** samma. Jag hade kul och det är huvudsaken! Jag vann pris för Publikens Charmigaste Ekipage så det var också otroligt kul! Fick en härlig pokal för det!

Nu under kvällen har jag slappat framför tv:n och kollat The Big 4 på SVT. Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica (pågår fortfarande). Connor ville inte sova så han fick komma upp en liten stund. Från att ha varit lite hyper så varvade han ner totalt på 2 minuter och myste tillsammans med mig medan vi kollade och lyssnade på Slayer på tv:n. Han kände kanske på sig att mamma trivdes...hehehe. Det var så mysigt och till slut somnade han nästan intill mig så jag kunde lägga honom i hans säng där han somnade så nöjd så! Somna till hårdrock!!! Han är mammas pojke minsann...hahaha!

Jag efter första rundan. Körde runt med ett leende på läpparna hela tiden. Var så länge sedan jag körde moped!


När man blev uppropad fick man välja vinst. Jag valde en första hjälpen-kudde att ha i bilen. Pokalen vann jag för charmigaste ekipage som sagt (det står ristat på sidan) och en fin plakett får alla som deltar.


Hårdrockskväll på tv! Mer korrekt thrash metal

Kommentarer:

1 Wikki:

Vad supercoolt att köra mopedrally! Respekt och svanshonnör!

TassKram Wikki

2 Petra:

Åh, så irriterad jag var att alla tjatade om hårdrockskvällen. Jag har ju ingen tv och fick sitta och se inlägg efter inlägg på facebook om hur mäktigt det var...inte bara LITE avis! Haha

Grattis till vinsten.

Kram

3 Georg Hendrix:

Metallica var ju grymt! De andra banden känner jag till, men aldrig riktigt kollat upp (och Slayer är nog för hört för mig.. hårdheten i Rock har aldrig varit fokus för mig). Lite tråkigt dock att de andra banden inte fick mer show osv... Det sågs verkligen att alla var där för Metallica! Tyckte även de hade en bra setlist.. inte för förutsägbar och inte för "hardcore" :P

4 Maria:

Vad kul! Grattis till priset! Så pinsam var väl ändå inte placeringen? Med tanke på hur många som körde :)

Kommentera här: