Högländerna, Skottland - Glasgow 20 maj 2007

Sista dagen i Högländerna. På vägen till Glasgow stannade vi till en gång vid Loch Ness, bara för att kunna säga att vi doppat fingrarna i sjön, och ett flertal gånger i Glencoe. På bild har Glencoe sett väldigt vackert ut och i verkligheten var det ännu vackrare. Helt klart värt ett besök! Det är grymt när man tänker på att dessa vackra berg varit vittne till en av de mest hemska massakrerna i Skottland historia.

I södra änden av Glencoe åt vi mat och servitören tyckte vi var lustiga som lämnade en stor hög med mynt som dricks. Småmynt växlas inte tillbaka i Sverige så vi ville bli av med en del. Det tog inte allt för lång tid innan vi sedan nådde utkanten av Glasgow. Att ta sig in till centrum tog däremot ett tag. Kändes som att vi åkte på samma väg hur länge som helst. Till slut kom vi fram i alla fall och körde in på första parkeringshus vi såg. Bara ett kvarter från vandrarhemmet, vilken tur. Checkade in och lämnade väskorna på rummen med de väldigt smutsiga fönstren. Om det inte varit för det så hade jag och Robin haft fin utsikt över floden Clyde.

Så gav sig vi tjejer ut på jakt efter haggis. Vi trodde det var vanligt i Skottland, men hade inte lyckats hitta det på något ställe (förutom konserverad sådan). På det tredje stället i Glasgow lyckades vi till slut få oss lite haggis med neeps and tatties i whiskysås! Det vill säga ungefär som hack-korv med rotmos och potatismos. Att vi fick gå runt i Glasgow innan vi hittade det gjorde inget för då fick vi se lite av staden. Puben vi till slut hittade det på var också en av de mysigaste pubar vi varit på (Waxy O´Connors). Kan absolut tänka oss ett återbesök! Efter det köpte några lite kvällsmat (vi trodde att vi inte skulle gilla haggis så vi fem hade delat på två portioner, så några var fortfarande hungriga) och så gick vi tillbaka till vandrarhemmet. Jenny och Annelie lade sig för att sova medan Malin, Marie, Robin och jag tittade på filmen White chicks på tv. Verkligen en helt sjuk film, men rolig.

 

Kommentarer:

1 ZANDRA - AUGUSTIFAMILJEN:

tack så mycket, jag håller med! Shit så vackert skottland är då, har alltid velat åka dit och nu blir jag bara ännu mer sugen :)

Kommentera här: