Dagstur på Göta Kanal

Tror jag sov 1-2 timmar under natten. Vi åkte iväg klockan 5 på morgonen för att hinna i tid till båten. Det var en mysig morgonresa med lite trafik, en del älgar och en räv (fast de höll sig vid sidan av vägen som tur var). Vi rastade vid Sickelsta som är en riktigt fin rastplats, fast jag förstod inte poängen med hunden (bild nedan).

När vi kom fram till Berg var det en timme kvar till avgång. De började släppa på folk 9.30 så vi hade en halvtimme på oss att strosa runt lite bland slussarna och se några båtar åka upp i dem. Väl ombord blev vi anvisade till våra platser där vi fick säga till en i personalen om och i så fall när vi ville äta och vad vi ville äta. Efter det gick vi runt lite på båten och tittade på när vi slussades uppåt. Första 300 metrarna tog 40 minuter. Kändes lite komiskt att vi fortfarande kunde hoppa av och gå till bilen efter så lång stund. Göta Kanal är fartbegränsad så 5 knop var hastigheten (det är strax över 9 kilometer/timmen). Det såg lite komiskt ut när folk cyklade och sprang förbi oss längs sidan av kanalen. Det gick en cykelväg hela vägen mellan Berg till Borensberg och den var välanvänd. Många cyklister ute på den, många med tandemcyklar. Man kunde hyra dem i Borensberg (även vanliga cyklar förstås).

När vi fick maten strax efter 12.30 så var vi utsvultna så den smakade otroligt gott! Det hade den nog gjort ändå i och för sig. Framme i Borensberg hade vi ungefär 40 minuter på oss att titta runt. Det verkade vara ett mysigt ställe. Det var med fler folk på båten tillbaka så det blev lite trängre. Man kunde låna filtar så jag gjorde det och så satt vi ute på däck och tittade. Jag var vid det laget stel, öm och trött. Trots det var det några äldre kvinnor (typ 50-årsåldern) som dömde mig efter utsidan och försökte gnälla sig till att jag och Robin skulle flytta på oss så att de fick ta över stolarna. Det fanns gott om platser inomhus så hade det varit kris för dem så hade de lätt kunnat sätta sig, men neeeeeeeeej då. De SKULLE ha våra platser. Det satt fullt med folk men de var hos oss och gnällde. Övriga resenärer var äldre och barnfamiljer så självklart ska det hackas på de ensamma unga. De gnällde alltså inte direkt till oss utan ställde sig bara precis bredvid oss och pratade med varandra om hur ont benen gjorde och att folk skulle kunna visa hänsyn. Jag avskyr när folk dömer efter yta! Jag har ont! Jag har svårt att stå långa stunder (ibland till och med korta). Jag satt där först! De gav upp till slut och gick. Efter en stund till skulle vi röra lite på oss och jag tog mig knappt upp ur stolen. En äldre man såg det och sa till några som stod bredvid "Hjälp flickan så hon tar sig upp". Kan säga att jag inte kände mig som en flicka just då. Mer som någon riktigt riktigt gammal. Efter att mina mediciner började verka så blev det något bättre i alla fall.

Vi var tillbaka vid utgångspunkten i Berg runt 17.30 efter 9 slussar och 2 akvedukter två gånger om (tur och retur). Efter det blev det raka vägen hemåt. Vi stannade till i Karlstad för lite mat som vi tog med oss och var hemma runt klockan 22.

Någon poäng med detta "konstverk" som jag missar? Såg ut som en död hund så jag gillade det inte. Sickelsta rastplats.


Vacker plantering i Berg alldeles vid slussarna.


Båten vi åkte med.


Båten hade lite annorlunda fenders.


Det var vackra alléer längs kanalen.


Får fanns det gott om längs kanalen också.


Den underbara maten!


En Shy Guy i Borensberg.


En filt var skönt att ha.


En akvedukt (finns 3 stycken i Sverige och vi åkte över 2).


Nej, jag har fortfarande inte lärt mig att dricka kaffe.

En andmamma och fyra ungar blir överraskade av en svallvåg från vår båt.

 

En slussning. Tyvärr en del folk lite i vägen och pratsamma. Men det syns hur fort det går i alla fall.

 

Det här tyckte jag var lite kul. Man får inte vara riktigt ordentligt nödig här inte.

 

En magnet till mamma för att Connor fick vara hos henne och en magnet som jag tyckte var rolig till mig själv. Det var resans inköp förutom mat och dryck.

Kommentarer:

1 Tess:

Vilka fina bilder. Hunden ska väl se ut som en vilande hund men ja håller med ser mer död ut.



Ja visst man ska få vara den man är och jag begriper inte heller denna strävan att nå något perfekt jag inte tror finns.

2 Helena:

Vad härligt att åka en bit på Göta Kanal! Vi åkte också en sådan tur någon sträcka för ungefär 100 år sedan, men jag skulle gärna göra om det igen! Helst åka hela... Och nu har jag hoppat på utmaningen om Mina filmår, så titta gärna in! :)

3 Pikachu:

Låter som en helmysig båttur ni hade ^^ Tråkigt bara att många gamlingar är så tjuriga och griniga när unga inte vill ge plats. De tänker verkligen inte efter ifall personen ha någon sjukdom, som du har. De är bara ego och tror att man ska ge de hela världen om de ber om det. Gillar inte gamlar pga detta =(

4 Pikachu:

P.S Känns som att "hunden" kanske ska stå upp, men ingen som orkar bry sig om att göra något åt det. Utan låter den ligga där och bli misstolkad.

Kommentera här: