Spelet Barn-geni

Jag har kvar alla brädspel från när jag var barn. Ett heter Barn-geni och går ut på att man har en pjäs, slår en tärning och går på en spelbräda. Där man hamnar står en kategori. Så slår man tärningen igen för att få numret på frågan och så svarar man på frågan. Man får fortsätta gå tills man svarat fel. Spelet är från slutet av 80-talet så en del frågor fick man tänka till lite på numera. Om det stod till exempel "För 50 år sedan..." så fick man istället tänka "för 70 år sedan" och så vidare.

Jag och Robin spelade det häromdagen. I och med att det är BARN-geni så är en hel del frågor enkla. Man skulle kunna tro att den som börjar helt enkelt vinner eftersom den kommer få gå, gå och gå. Icke då! Det dök allt upp någon fråga som var klurig.

En fråga som jag blev störd på: "Hur hög är en smurf?" Uhm...? Ska man kunna det? Är det något jag missat här eller?

Jag svarade alltså "typ 5 centimeter". Hade ingen aning. Svaret? TVÅ ÄPPLEN HÖG! VA?!! Resten av spelomgången satt jag och fnös: "två äpplen...pfff..." hela tiden. Den frågan hindrade mig nämligen från att göra en "homerun" då jag var så otroligt nära mål. Visste ni detta om smurfar?


Roligt spel ändå! Notera åldergränsen...12 år...hihihi...

Kommentarer:

1 Malin:

Hehe, jag visste faktiskt det. De säger det i varje film tror jag. :)

2 pelle:

haha, okej nu ska jag vara så där dumdryg. men om man kan smurfarna, då vet man att det i början sägs att de bor i svampar och är två äpplen höga.



men ey, nu kommer du aldrig att glömma det ;)

3 Bella:

Jag trodde de var tre äpplen höga :D

Men ja, jag har hört det, det stod det i serierna och så om dem :D

4 Linda:

Coolt det minns jag att jag spelade som barn

5 Helena:

Jag har också för mig att det var tre äpplen höga smurfarna var...

Kommentera här: