Sett filmen Predators

Spoilers förekommer verkligen! Hade inga högre förväntningar på denna film och det var tur. För då hade jag åtminstone någon behållning av den.

Det är en ganska simpel, "rakt-på"-handling där man kan räkna ut det mesta innan det händer. En del skådespelare är bra och en del mindre bra. Effekterna är ganska snygga, men jag gillar verkligen inte den större arten av Predators. Det känns som ett lika stort antiklimax som när man får se den nya alien i Alien 4. De ska göra något som är "värre" och hemskare än den första. De måste toppa den första prestationen. Men det faller platt. Den större rasen ser mest ut som...ja, vad ska man säga...modellera kanske? Eller som en vanlig predator som blivit inavlad i si så där tio led? Eller en predator som fått i sig för mycket anabola? Snyggt är det i alla fall inte i mina ögon.

När karaktärerna är så stereotypiska som i denna film så är det tyvärr lätt att gissa sig till vilka som kommer dö och när. Något som jag dock gillar med handlingen är själva tanken med att predators har en planet där de "övar" sig på jakt. Övar sig för att kunna ge sig på andra planeter som till exempel jorden. Sedan så tänkte jag på en annan grej, nämligen när predators kidnappar till exempel människor för att kunna öva sig i jakt på dem så beväpnar de dem åtminstone. Det är mer än vad man kan säga om människor som jagar för nöjes skull. Undrar vad en jägare skulle göra om rådjuret, elefanten, tigern eller vargen började skjuta tillbaka? Är det egentligen något ärofyllt i att lyckas skjuta ett djur? Med tanke på troféhuvuden, pälsar och uppstoppade djur så verkar det som att en del ser det så. Nej, nöjesjakt är nog bland det mest meningslösa och grymma som finns.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 J:

Publicerade ganska nyss min recension av filmen.

2 Linnea:

Sv: Hehe, ja alla gillar vi olika. Jag tror att det är en modegrej kanske, sen värmen den också väldigt bra så det är ju ett extra plus..

3 Emma:

Jag tyckte skitmycket om den filmen, men så gillar jag ju den typen av film med :) Mycket blod och action..hehe

4 Laks:

SV: usch va hemskt! Du har rätt, katter är ibland inte så respekterade :/ har hört om sånt där med sommarkatter där dem bara dumpar djuren. Hur faan kan man göra så? som du sa, undrar vad dem ungarna lärt sig för moral.. :/

5 Laks:

SV om det där med könsroller också :P

Ja, man får helt perspektiv på saker när man ser allt tvärtom liksom. Mina föräldrar har också gjort mig neutral, eller dem har varit ganska avslappnade liksom kring allt det här med tjejigt och killigt.. kommer ihåg att jag vägrade ha klänning, tydligen började jag bestämma vad ja skulle ha på mig redan i 3-årsålder.. X) hade alltid killkläder typ, lekte med dinosaurier.. min kompis på dagis va kille X) asså en sån värld är ju mycket bättre där alla får vara som dem själv är! Vissa tjejer kanske VILL vara rosa och gulliga, och då får dem ju vara det men man ska alltid ha en möjlighet att välja något annat! :P

Kommentera här: