Sett filmen Draktränaren

Spoilers förekommer! En animerad film med drakar och äventyr!

Hiccup (Hicke) är en pojke som bor i en vikingaby full av drakdödare. Han är dessutom son till byns hövding som är lite besviken på att Hiccup är annorlunda och inte hård och tuff som de andra. Hiccup vill gärna vara sin far till lags och bli den bäste drakdödaren någonsin. Men då han lyckas tillfångata den fruktade Night Fury och av en slump upptäcker att drakarna inte alls är de farliga rovdjur som de alltid trott att de varit så tar hans liv en annan vändning. Han bestämmer sig för att bli vän med draken som han döpt till Toothless (Tandlöse) och genom honom lära sig mer om drakar.

En riktigt charmig film, bra för barn enligt mig. Det visar hur missförstånd och urgamla beteenden kan leda till att två raser blir fiender. Om man bara öppnar sitt sinne och lyfter på huvudet så kan man istället lära sig saker om varandra som kan leda till förståelse. Ett riktigt fint budskap! För mig som gillar drakar så var det ett extra plus också att de slapp spela "skurkar" som de gör i en del filmer. Jag tror det kan vara så med många arter och folkslag. Det man inte förstår och/eller är okunnig om reagerar man instinktivt på. Instinkten är tyvärr ofta hat, bråk, krig etc. vilket ibland leder till att djur eller människa blir dödat. Ett liv tas bara för att man inte förstår det...Tragiskt!

Filmen är mysigt rolig. Det finns en del scener jag skrattade gott åt! Även fast den mest är riktad till barn så fungerar den för vuxna också.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda aka Tokmorsan:

Denna mamman diggar denna filmen hur mkt som helst. Tror jag uppskattar den mer än vad ungarna gör. Jag förstår humorn på en annan nivå. Brukar vara så med barnfilm. Vi gillar det vi vuxna med men inte av samma orsaker som ungarna gör!

2 Lina:

Den filmen vill jag med se en vacker dag. Och du, din son måste se Landet för Längesedan när han är stor nog att förstå vad han ser. En av de finaste barnfilmerna jag har sett helt klart.

3 Helena:

Vi såg den igår! :)

Kommentera här: