Kattmänniska, hundmänniska eller både ock.

Detta är från en artikel i senaste Kattliv (1/2011). Vill ni ha mer utförlig information så tipsar jag om den tidningen. Hur väl stämmer detta in på dig? De påståenden som stämmer på mig är bredmarkerade.

Kattmänniska

Neurotisk - emotionellt instabil (räknas humörsvängningar?) och sårbar för obehagliga känslor, lättstressad, lätt för att oroa sig.

Öppen - uppskattar konst, kreativitet, äventyr, ovanliga idéer, fantasi, är nyfiken och har otraditionella tankar och beteenden.

Okonventionell

Introvert

Ej dominant

Pålitlig

Ensam

Kvinna

Majoriteten av kattägare sa nej till om de skulle behålla en hundvalp om de fick en. (Det stämmer på mig. Har aldrig haft hund så skulle jag personligen ha huvudansvaret för en hund? Nej. Om min sambo skaffar hund så är det annorlunda.)

Hundmänniska

Utåtriktad
                -------Båda innebär social inriktning
Sällskaplig

Samvetsgrann - självdisciplinerad, plikttrogen, prestationsinriktad, planera istället för att vara spontan. (Kan vara både ock.)

Gift

Har barn

Bor i hus

Majoriteten av hundägare sa ja till om de skulle behålla en kattunge om de fick en.



Jag har en teori till varför kattägare säger nej till hundvalp och hundägare säger ja till kattunge. En hund kräver mycket mer jobb och tid. Om en kattägare skulle skaffa hund så skulle mycket förändras. Det är alltså lättare för en som redan är hundägare att skaffa katt.


Jag och Tetris 2007.