Sett filmen Resident Evil Afterlife

Spoilers förekommer! Den fjärde filmen i Resident Evil-serien.

Kampen mot Umbrella Corporation fortsätter. Alice finner en grupp överlevande som hon gör sällskap i jakten på den säkra platsen Arcadia, där ingen smitta finns. Deras hållplats är ett övergivet fängelse som är omringat av smittade människor som är ute efter att äta upp alla levande.

Jag gillade inte 1:an, men 2:an och 3:an var bra i mitt tycke. Denna faller tillbaka mot 1:an. Som Robin och jag gjort med tidigare filmer som tråkat ut oss så började vi även med denna att hitta på lite egna roliga saker. Det förekom så otroligt många poseringar i skumma vinklar i denna film och enda förklaringen jag har till det är att den visats i 3D. Som jag tidigare skrivit om så kan 3D-filmer bli riktigt sega då man ser dem på vanlig tv eftersom effekterna uteblir och all denna posering och allt kameravinklande blir till ingen nytta. Så som lek denna gång körde vi egna poseringar när karaktärerna gjorde det. Filmen lämnar även vidöppet för en uppföljare...trist! Alice är mycket tråkigare i denna film också. Det känns som att en del av personligheten rann av henne då hon fick sprutan med T-cellblockerare (T-cellerna är det som gjort henne till en supermänniska och alla andra till typ zombies).

Man kan se den, men inte räkna med så väldigt mycket utdelning.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Jag tycker Resident Evil är ett typ exempel på hur industrin försöker mjölka pengar på ett koncept.



Första Resident Evil spelet var ett som verkligen stod ut. Något många minns som en "oh s***"-upplevelse, sen kommer spel efter spel efter spel. Film efter film efter film.



Jag kan inte uttala mig om hur bra varje spel eller film är, men tycker själva sättet att mjölka ut är väldigt tråkigt.



Jag förstår att de vill tjäna mer pengar, speciellt då det inte direkt är många som köper Resident Evil 1 idag.. men kan de inte lägga ner mer tid på allt? Istället för att slänga ut nya grejer hela tiden, väldigt mycket blir mediokert och dödar ut det som engång var så fint med originalet.

2 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Nä jag hade nog aldrig kommit på det själv. Tur att jag har Håkan ;)

3 Lina:

Jag tycker bättre om den än om 3an, som i mina ögon är den sämsta av dom allihopa. Dock stör det även mig att man måste invänta en 5:e film och tänkt om det inte händer? Då sitter vi här och under hur fan det hela slutade.

4 Linda aka Tokmorsan:

Såg den på bio och var inte så impad alls. Den känns mest som en lång musikvideo faktiskt. Ettan var grymt bra två lite så där. Resten kan kvitta och mer kommer var så säker!

Kommentera här: