Sett filmen Grown ups

Spoilers förekommer! En komedi som cirklar kring ett gäng män som var kompisar i skolan och som många år senare träffas igen på deras baskettränares begravning.

Denna film var bättre än väntat! Kanske för att jag förväntat mig att hela filmen skulle bestå av riktigt låg humor. Det finns en del sådana skämt också, men jag får en myskänsla av filmen. I filmen återanknyts det med gamla vänner och deras familjer. Vännerna lever verkligen helt skilda liv, men har ändå så mycket gemensamt. Jag höll på att krokna av Adam Sandlers barn i filmen. Snacka om bortskämda! Efter begravningen har alla vännerna hyrt en stor stuga tillsammans. Barnen till alla blir tilldelade det största rummet och i det rummet finns en tjock-tv. En av Sandlers ungar utbrister: "Vad är det här för låda på tv:n?" Pappan får förklara att förr var tv:ar tjocka och att en del fortfarande har sådana, att inte alla är platta. Ungen tycker detta är jätteknäppt. Sedan vill de till en början inte göra något utomhus. De är totalt beroende av mobiler och tv-spel.

En lite skrämmande realitet kanske? Visst, jag var förtjust i tv-spel när jag var liten, men jag gillade ändå att vara utomhus och hitta på saker. Bygga dammar längs en sluttande grusväg när det regnade, åka pulka och bygga olika gupp, bygga kojor i skogen, gå på äventyr och upptäcka nya stigar och vägar, cykla runt, åka i nerförsbacke med dragskrinda (inte så bra idé kanske för en gång bar det iväg ner i diket och aj vad jag skrapade upp knäna ihop med medpassageraren), spela brännboll, leka i vattensprinklern, gunga, klänga, klättra....ja det mesta. Gör vi barnen för bekväma nu för tiden?

Sedan så finns en vattenparkssekvens med i filmen. Det är en sådan sekvens som jag kallar för en "kolla vad kul vi har, visst är du avundsjuk"-sekvens för den tillför absolut ingenting till filmen. Den visar bara på hur roligt skådisarna har då de åker alla åkturer i parken. Och JA, jag blir avundsjuk!

Kan rekommendera filmen ändå för lite lättsam myshumor trots en del lågskott!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda aka Tokmorsan:

Har inte sett den än. I helgen kanske. Har försökt kolla på My soul to take i två dagar nu men tji fick jag!

2 D A H L È N:

sv: Tack så mycket, det värmer :)

3 simone H:

så jäkla rolig film det :D

4 Miss Åberg:

bästa filmen ju!

5 Lina:

Fasiken! Nu måste jag se denna filmen med, en film som jag inte hade tänkt se.

Kommentera här: