Sett filmen Dinner for schmucks

Spoilers förekommer! En sorglig komedi som försöker föra fram ett lite mer allvarligt budskap.

Tim (Paul Rudd) försöker bli befordrad på jobbet. Mycket hänger på om han lyckas få en rik kund att anlita firman och om han deltar i chefens traditionella middag där alla ska ta med sig en "idiot". "Idioterna" får bara höra att det är en fest för speciella människor och att de tävlar om vem som är mest speciell. Men egentligen så skrattar de andra åt dem och gör narr av dem. Hur ska Tim då hitta sin "idiot"? Ja....han råkar köra på honom på vägen. Men som väntat så får han lära sig en läxa som ändrar hans sätt att tänka.

Det är en komedi med lite vemod inblandat kan man säga. En del saker känns bara sorgliga, trots att man försöker göra dem roliga. Sådant är inte min typ av humor. Att driva med folks motgångar och sorger... Men det finns andra delar av filmen som är lite roliga. Min favorit är nog karaktären Darla. Hon är heltokig!

När jag tänker tillbaka på filmen så känner jag mig ändå mest ledsen. Sättet som "idioten" piffar till och arrangerar döda möss (han behandlar och stoppar upp döda möss som han hittar på bland annat gatan) som sig själv och sin exfru i olika romantiska situationer känns bara så sorgligt. Och när han klänger sig fast vid Tim och till och med ramar in ett riktigt dåligt foto på dem, taget med mobilen vid deras första möte.... han känns så otroligt ensam. Eftersom filmen som sagt driver med människor på ett lite elakt sätt så får man förvänta sig att inte skratta så väldigt mycket. Om man nu inte gillar skadeglädje.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Emlan:

Verkar vara en tragisk film :( Men verkar samtidigt helt klart värd att se!



Jag tror inte det blir någon visit i Australien. Kostar så mycket och man får inte så mkt pengar som student.

2 H:

Ush gillar inte sådan komedi :) Tycker alltid så synd om personen ha. Sedan är det ytterst sällan jag tittar på en komedi överhuvudtaget.



Sv: Jag förstår vad du menar. Jag förväntade mig att hon skulle göra det eftersom att jag läst böckerna så tänkte inte speciellt mycket på det. Tyckte bara hon var ganska rolig hur hon hånade rättssystemet.

Men hon blir kanske lite överdriven som sagt :)

3 Erik:

Den va verkligen rolig :)

Kommentera här: