Sett filmen Vertige

Spoilers förekommer!

Ett kompisgäng ger sig ut på vandring och klättring i bergen i Kroatien. Rutten de ska gå visar sig vara avstängd när de kommer fram, men de bestämmer sig för att fortsätta ändå. Men någon vill inte ha dem på berget.

Här hade det räckt bra med bara bergets faror och slitningarna mellan individerna i gruppen (en tjej har både sin pojkvän och ex-pojkvän med så stämningen är inte den allra bästa). Men neeeejdå, nu ska vi slänga in en psykotisk totalstörd mördare också. Uh, jag blir så less! Jag avskyr filmer som Wrong Turn när "skurkarna" är inavlade äckeltyper som trots sin låga intelligens uppenbarligen vet allt om fällor, tortyr och "slakt" och ALLTID lyckas fånga de mer intelligenta, men ack så naiva, ungdomarna. Eller, kanske tar tillbaka det där med intelligent för det finns några stolpskott i denna film.

Jag blir bara frustrerad av flera av karaktärerna och sitter ofta med uttryck som "men kom igen nu då" på läpparna. Men fram tills mördaren dyker upp så är filmen faktiskt helt ok.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Gaymasen:

Känns som att det finns så många sådana filmer som liknar varandra.



Och ja många verkar veta om den där med paraply men den hade inte jag hört. Sen den med nya-skor-på-bordet hade jag glömt bort. :-D



2 Linda aka Javamorsan:

Det är en viss typ av filmälskare som gillar dessa filmer. Jag är en av dom skall jag villigt erkänna. Filmer som Wrong Turn House of a 1000 corpsees osv älskar jag. Varför kan jag inte förklara det bara är så!

Kommentera här: