Sett filmen Ring of Bright Water

Spoilers förekommer! En film från Born Free-foundation, samma förening som säljer filmerna Born Free och Christian the Lion. En del av intäkterna går till att hjälpa djur i det vilda. Det är samma huvudskådespelare i denna film som i Born Free och de är även med lite i Christian the Lion.

Graham passerar en djuraffär på vägen till sitt jobb i London. En dag upptäcker han en utter i fönstret. Varje gång han går förbi tycks uttern fästa blicken vid honom och bara honom. Till slut kan han inte stå emot längre utan köper uttern som heter Mij. Ganska snart upptäcker han att Mij inte passar för stadslivet så han bestämmer sig för att hyra en stuga i västra högländerna i Skottland. Men även där väcker en tam utter en del uppmärksamhet.

Jag är svag för djurfilmer, i alla fall då de inte är av Disney-slaget och då djuren inte talar. Det här är en rolig och intressant historia, men samtidigt så känner jag på mig att det kommer något jobbigt längre fram. Jag har helt rätt, men trots att jag förutspått det så blir jag så ledsen när det händer. Får en klump i halsen som inte går att svälja bort. När sedan slutet av filmen ska visa en sorts lycka så blir den ändå bitterljuv för mig. Det är så gulligt och härligt, men samtidigt så sorgligt. De små Mij-bebisarna får aldrig träffa sin pappa... Jag vet att jag tillskriver mänskliga kvaliteter till uttrarna i filmen när jag känner så och att det inte är så "på riktigt", men ändå...

Vyerna är fantastiskt vackra! Något som förstås inte är förvånande eftersom de filmat i Skottland. Just dessa ställen har jag inte besökt än, men en dag. Har tänkt mig att ta tåget mellan Fort William och Mallaig någon gång och där filmade de några scener. Glenfinnan, området Argyll and Bute och Oban står också på listan.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Maol:

Uttern låter så roligt. ^_^

Kommentera här: