Sett filmen Breakfast on Pluto

Spoilers förekommer! En irländsk film som utspelas på 1970-talet.

Patrick "Kitten" Brady hittades på trappan som bebis, övergiven av sin egen mor. Han får växa upp hos en fosterfamilj, men trots att de försöker få honom att rätta sig efter deras mall av hur en kille ska vara så växer han upp och blir sig själv. Den lilla irländska staden är alldeles för liten för honom märker han och han beger sig till London för att leta efter sin mamma.

Cillian Murphy är riktigt snygg i denna film! Han spelar huvudrollen som den androgyne "Kitten" som gärna klär sig festligt och ibland i "kvinnokläder". Han har några riktigt goda vänner som accepterar honom och älskar honom som han är, men i det väldigt religiösa samhället är det många som avskyr honom för att han är annorlunda. Det är väldigt tråkigt när det är så. Folk borde få vara fria att vara sig själva (med undantag för folk som skadar andra förstås). Kitten går genom en del tuffa perioder i filmen, men ger inte upp ändå. Det som han verkar ta allra hårdast är när han förlorar en kär vän i en IRA-attack. Oskyldiga människor dör i krig och andra oenigheter och så borde det inte vara.

Liam Neeson, Ian Hart, Bryan Ferry, Stephen Rea och Brendan Gleeson är också med i filmen. Det är de namnen jag är mest bekant med förutom Cillian Murphy då som jag redan nämnt. En bra film en regnig dag, tycker jag.

Köp DVD på Ginza

Kommentera här: