Bio: Captain America - The First Avenger (3D)

Spoilers förekommer! Första gången jag varit på bion i Arvika sedan renoveringen. Otroligt snyggt och fräscht! Gillar det verkligen! Det kändes stort och på toaletterna var väggarna fulla av gamla filmaffischbilder. Jättesnyggt! Fåtöljerna var bekvämare och hade dryckeshållare. Ljudet var bättre! Bilden vet jag inte... Såg i 3D och då kan jag inte avgöra bildkvalité tyvärr. Nu till filmen.

Steve Rogers är en sjuklig och klen kille med ett riktigt gott hjärta. Han försöker komma in i armén så han kan hjälpa till i kriget mot Tyskland (filmen utspelar sig under 40-talet). Han nekas gång på gång på grund av sin hälsa, tills en forskare får syn på honom och misstänker att han kan vara perfekt för hans projekt.

Annorlunda än serien. Faktiskt så känns Captain America mer som en tänkande individ i filmen än i serietidningen. Hans "början inom yrket" är nämligen inte att han får ett uppdrag utan han ger sig själv ett uppdrag för att rädda sin bäste väns liv. En sak har jag kommit underfund med då det gäller 3D-film. Det är svårare att se hur fejk allt ser ut när det är dataeffekter för man har ett annat djup i filmen och saker ser fejk ut av en annan anledning. Det blir "för mycket" ibland.

Hugo Weaving gör bra ifrån sig som Red Skull! Stanley Tucci är också bra och Tommy Lee Jones kan inte misslyckas verkar det som (en av mina favoriter). Kvinnorna lyser med sin frånvaro i filmen. Agent Carter (Hayley Atwell) finns, men känns ändå inte så "med". Om det beror på skådespelerskan eller karaktären vet jag inte. Jag blir lite fundersam över Captain Americas förändring. Ena stunden säger han att han inte vill döda någon och sedan kastar han folk av plan som ingenting.

Stan Lee gör en liten roll igen. Alltid kul att se honom! Som slutsats för denna film kan jag säga att man inte ska fokusera på detaljer, som jag gör. Se filmen som en roande actionfilm bara så kan den vara sevärd.

Kommentera här: