Sett filmen Min stora feta grekiska semester

Spoilers förekommer! Titeln lurar så jag trodde att det handlade om samma tjej som i Mitt stora feta grekiska bröllop. Det gör det inte. Enda likheten är att det är samma tjej i huvudrollen.

Filmen handlar om en amerikansk tjej som tagit jobb som guide i Grekland. Där åker hon runt i buss med en bunt turister och försöker få dem intresserade av byggnaders och platsers historia, utan att lyckas. Men så får hon lite hjälp på traven av en av turisterna och försöker mjuka upp sig och sin strikta planering.

Richard Dreyfuss är enda ljuspunkten i denna film! Annars driver den med fördomar på det vanliga viset. Allra tarvligast är en scen då busschauffören flirtar med guiden genom att säga "åh, din bak är så liten" och hon går direkt till sängs med honom efter att ha varit motvillig först. Uhm? Vem faller för "din bak är så liten"? Är det något vi kvinnor ska eftersträva eller? Jag förstod inte den komiken överhuvudtaget.

Då jag ser förutsägbara romantiska komedier så kan en viss myskänsla infinna sig ibland så att filmen ändå blir sevärd. Denna har INGET (förutom Dreyfuss då). Det finns inga likheter alls med den mycket charmiga Mitt stora feta grekiska bröllop. Se den istället!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Petra:

Tråkigt att bli besviken på filmer. Jag köpte senaste american pie förra veckan, för dom brukar ju alltid vara bra tänkte jag. Den var verkligen inte det, riktigt dålig! Inte alls värd american pie titeln. Så tråkigt!

2 Lina:

Hur många såna filmer finns det egentligen? Är det den andra eller en tredje?

Jag har inte sett någon och har visserligen inga planer på att göra det heller.

3 Älvie:

Visst var det en fantastik film. Jag älskade den

Kommentera här: