Sett filmen Universal Soldier Regeneration

Spoilers förekommer! Jag förstår verkligen inte hur en sådan bra actionfilm som den första Universal Soldier kan bli till så totalt usla uppföljare.

Denna film kan tyckas ha det som behövs. Originalbesättningen med Jean-Claude van Damme och Dolph Lundgren är tillbaka. Whoho, tyckte jag, detta kan bli bra! Så man kan missta sig. Filmen ska utspelas i Tjernobyl där en rebellgrupp har minerat kärnreaktorn och hotar med att spränga den (samt döda en högt uppsatt snubbes barn) om inte några politiska fångar frisläpps och att deras nation blir självständig. Denna grupp har hjälp av en forskare/läkare som har hand om en NewGenerationUnisol som de snott från frysen där han förvarades. Självklart kan ingen annan än en original-Unisol ta sig an denna kämpe. Jean-Claudes karaktär Luc får alltså avbryta sitt rehabiliteringsprogram och programmeras än en gång till att bli den perfekta soldaten.

Dolphs karaktär Andrew känns mest som en sidofigur. Han blev ganska rejält styckad i första filmen, men har i denna klonats fram på nytt. Han är inte samma tuffa Andrew utan verkar mest vara på jakt efter svar på livsfilosofi-frågor och då han inte får svar så dödar han den han frågat. Hans fajt med Jean-Claude blir också mest en sak i periferin (jag undrar fortfarande vad han ville säga som han inte hann med innan han blev dödad) då fajten med NewGenerationUnisol är den ultimata. Så otroligt trist! När de hade fått med båda från originalfilmen så hade de kunnat lyckas med något riktigt bra i actionväg, men det totalt struntar de i och flamsar iväg med en totalt oengagerande och actionlös story med totalt "blanka" skurkar. Se gärna originalet, men se inte denna!

Kommentarer:

1 pimpXprincess:

Svar: Jo, självklart. Men många som röstar på Piratpartiet röstar bara på grund av att dom är emot FRA och Ipred och struntar i resten, så istället för att rösta på Piratpartiet kan dom lägga sin röst på Vänsterpartiet och slippa Alliansen. Sedan finns det ju dom som är mer insatta i dom olika partierna, men inlägget var mest riktat till dom som röstar endast på grund av integritetsskäl :)

2 Maol:

Ser inte alls ut som Dolphan på omslaget.

Kommentera här: