Sett filmen The Blind Side

Spoilers förekommer! Denna film är baserad på en sann historia. Den handlar om killen Michael Oher som kommer från den "dåliga sidan" av stan. Han har svårt för att läsa och blir av många stämplad som dum och de flesta tror att han aldrig kan lära sig något. Så kommer dagen då han får flytta hem till en familj på den "fina sidan" där mamman Leigh Anne ser vilken fin kille han är. När han får hjälp och till exempel får göra skolprov muntligt så visar det sig att han kan mer än vad någon trott. Det visar sig även att han har en riktig talang för att spela amerikansk fotboll.

En riktigt gripande film om att man inte ska ge upp på människor utan att alla förtjänar en chans. Jag gillar verkligen att han fick möjligheten att göra skolan på sitt sätt. Så borde det alltid vara, att skolan kan anpassas efter individen så att alla får en chans och inte slås ut. Mer resurser behövs till skolan i Sverige, inte betyghets, neddragning av tjänster och större klasser. Det märks vilka jag inte röstar på... (ursäkta det politiska inslaget där).

Skådespelarna är väldigt bra och trovärdiga. Sandra Bullock gör sitt livs roll (hittills). Väldigt kul detalj också att man i eftertexterna får se filmklipp och bilder på den riktiga familjen som filmen handlar om. Rekommenderar denna film starkt!


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Nathalie:

Filmen verkar väldigt bra! Ska nog se den.

2 M i c k a:

den filmen har jag velat se ett bra tag nu, men inte kommit till skott. får ta mig i kragen (:

Kommentera här: