Sett filmen Skottår

Spoilers förekommer! Hade inte hört talas om denna film, men i hyrbutiken läste jag att den skulle utspela sig på Irland och så var Amy Adams med (från bland annat  Förtrollad).

Den följer receptet på en romantisk komedi, men trots sin förutsägbarhet så har den faktiskt en del charm. Kanske är det Irland som står för den charmen, vem vet... Roande är den också emellanåt. Den handlar om den gamla traditionen om att när skottår infaller så får kvinnan fria till mannen den 29 februari. I USA finns inte den traditionen, men lämpligt nog ska Annas pojkvän på ett läkarseminarium i Dublin, Irland, runt det datumet och Anna som är trött på att vänta på honom får för sig att åka dit och överraska honom. En storm får hennes plan på villovägar och hon måste ta sig till Dublin från ett ställe på glesbygden där det går varken tåg eller buss.

Roande emellanåt som sagt och en viss charm finns där. Ogillar man romantiska komedier så ska man nog inte se den eftersom det är en klassisk romantisk komedi. Annars finns inget hinder säger jag. Lite småtaffliga bluescreen-effekter då och då bara, men inte så farligt.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 pimpXprincess:

Svar: Men shit :S Jag tycker också att det är bra att det är 18-årsgräns på tatueringar. Vill man verkligen ha en tatuering kan man faktiskt vänta :)

2 Haval B Aziz:

Tja!, cool blogg du har :).. Ciao

Kommentera här: