Sett filmen Kick-ass

Spoilers förekommer! Denna film var inte alls vad jag förväntade mig. Väntade mig en film med humor som American Pie ungefär. Visst förekommer en del sådana skämt, men jag blev riktigt paff när det visade sig att filmen är riktigt grym.

Med grym så menar jag att den innehåller ganska mycket våld. Jag är van vid filmvåld, men nu förväntade jag mig inte det. Vet inte om jag dessutom blivit blödigare sedan jag blev mamma för jag tyckte att det var lite för mycket ibland. När den unga tjejen Hit-Girl dödar folk till höger och vänster utan att så mycket som blinka så sitter jag och funderar över hur hennes psyke kan ha blivit så totalt förstört. För några år sedan hade jag nog snarare tyckt att det var en tuff karaktär helt enkelt. Det är ju ändå en underhållningsfilm och ska inte tas seriöst, dock så är det just seriöst som jag tar den.

Lite handling kanske... Filmen handlar om "nörden" Dave som undrar varför ingen någonsin försökt sig på att vara superhjälte. Sagt och gjort så testar han själv detta. Till en början går det inte riktigt som han tänkt sig, men så vinner han uppmärksamhet genom att skydda en kille som får stryk av tre andra killar. Det filmas och läggs upp på nätet. En storskurk finns självklart med och Dave upptäcker även att det finns några andra superhjältar.

Jag gillar en sak som Dave säger i filmen. När han skyddar killen som får stryk så säger en av de anfallande killarna "du känner inte den här killen, vad är det för fel på dig?". Får även påpeka att slagsmålet dragit till sig en stor åskådarskara. Då säger Dave något i stil med: "Ni misshandlar en kille medan alla andra står och tittar på och du undrar vad det är för fel på MIG?" Civilkurage är tyvärr ganska sällsynt även i riktiga världen. Folk är rädda för att själva råka illa ut (och andra diverse orsaker) och vågar inte blanda sig i. Jag skrev i början av augusti ett inlägg om en tjej som vågade lägga sig i. Om jag någon gång hamnar i en sådan situation så hoppas jag att jag vågar lägga mig i. Man kan säga mycket innan det händer, men jag tror att det inte är förrän i en sådan situation som man verkligen vet.

Kan nog rekommendera denna film.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Bella:

Kick-ass är svinbra, hahaha

Kommentera här: