Sett filmen Det perfekta livet (Post Grad)

Spoilers förekommer! Hade inga förväntningar på denna film eftersom jag inte ens hört talas om den innan jag såg den i hyrbutiken. Men gillar Gilmore Girls där Alexis Bledel är med så därför hyrde jag denna. Var även länge sedan jag såg något med Michael Keaton.

Alexis spelar tjejen med planen. Få bra betyg, komma in på bra college, få bra betyg där också, få drömjobbet. Men planer går inte alltid som man tänkt sig. Hon får inte jobbet utan blir istället tvungen att flytta hem till sin konstiga familj, där speciellt Carol Burnett är underbar i sin roll som farmor. Jag tycker filmen säger att grejen inte är att ha en plan utan grejen är hur man hanterar det oplanerade och att det är vad som definierar en som person. Jag är en riktig "planerare" så jag kan känna igen mig i huvudkaraktären, men jag har också (precis som huvudkaraktären) lärt mig att allt inte går att planera och hur man då reagerar och bemöter saker är det viktiga. Inställning och attityd är vad det handlar om.

Filmen var mer sevärd än vad jag förväntade mig. Den hade sina roliga stunder och en stund som absolut inte var det minsta rolig. Jag avskyr verkligen när man försöker sig på en viss sorts komik. I mina ögon är det inte komik alls! Ska inte avslöja i detalj vad jag syftar till, men det har att göra med en kattscen i filmen och jag tycker att den bara är tragisk och att någon manusförfattare försöker göra komik av det får mig att vilja söka upp den personen och ge den en örfil.


Köp DVD på Ginza

Kommentera här: