Sett filmen Avatar

Spoilers förekommer! Handlingsmässigt tycker jag denna påminner om den tecknade filmen Ferngully, fast jag blir inte ett dugg engagerad i denna. Sam Worthington är en bra skådis, men då hans plats innehas av en animerad figur större delen av filmen så får han inte visa upp sin talang speciellt.

Filmen utspelar sig på planeten Pandora (som ser ut som ett trance-disco ungefär med alla självlysande neonfärger) där människorna råkar i konflikt med infödingar. Människorna vill komma åt något i jorden och där bor dessa Na'vi som vägrar flytta. För att komma fram till en kompromiss har man gjort avatarer (kopior av Na'vi) dit man överför mänskliga medvetanden för att kunna kommunicera med Na'vi. Men människornas plan är hela tiden att, när det blir nödvändigt, utrota detta folk. En del av människorna fattar dock tycke för Na'vi-stammen och ställer sig på deras sida i kampen.

Att denna film tituleras som actionäventyr tycker inte jag stämmer. Då cirka 90% är animerat så borde den kallas för animerat äventyr. Den känns plastig och historien har berättats förut. Det sämsta jag sett av James Cameron som annars har gjort en del av mina favoritfilmer (Terminator, Aliens, The Abyss och Titanic).

Kommentarer:

1 Garderobsgrubbel&Byråbekymmer:

har tyvärr inte sett nån av de serierna, bara terminator som film. men ska googla lite bilder =)

2 Mirja:

Angående promenaderna så tror jag onsdagar passar bäst. Men tiderna får vi ändra på för det beror ju lite på hur T jobbar. Vi äter ju olika tider då. Passar det för dig?

3 Georg Hendrix:

Avatar kan vara världens mest hypade film, men jag vet att man aldrig ska se någon film med sådana höga förväntningar. Så jag gjorde inte det heller :)



Kan hålla med om att scenerna med själva "Na'vi" inte var särskilt givande, men utöver det tyckte jag filmen var rätt bra. den får 3,5 / 5 av mig. Jag tyckte det var bra att de fyllde den med "mindre" moment så inte allt baserades på själva kriget. Det hade varit tråkigt.



Angående mitt inlägg:

Varför är det så viktigt för samhälle/många att man ska vara attraherad av ens dejt/partner/fru osv? Är det själv bekräftelse? Att man lyckats om man hittat någon "alla" andra är attraherade av?



Om jag och en kompis är totalt olika: Olika intressen, olika kroppsvikt, olika ögonfärg, olika ursprung, olika jobb, olika politiska övertygelser.. varför "måste" vi vara attraherad av samma tjej? :O

4 ROBIN HOOD:

Åh jag har faktiskt inte sätt Avatar, såg bara halva sedan sommnade jag men vill verkligen se om den! :)

Vilken är din favoritfilm rent allmänt då? :)

Kommentera här: