Top Model 14 och kroppsbehåring

Uh vad jag störde mig på reaktionen hos de flesta deltagarna i Top Model 14 när de ska få makeovers. Det upptäcks nämligen att Ren inte rakat sig under armarna. En del deltagare betedde sig som att det upptäckts att Ren misshandlat pensionärer på sin fritid.

Ren berättar att hon inte rakar sig regelbundet under armarna för att frågor som jämställdhet och kvinnans rättigheter är viktiga för henne. Det tycker jag visar att hon är mer än yta och att hon faktiskt tänkt över dessa saker. Hade varit coolt om hon blivit en modell som gick före då det gäller kroppsbehåring (varför acceptabelt på män när det inte är det på kvinnor liksom?). Men eftersom det uppenbarligen anses som "äckligt" när kvinnor har hår någon annanstans än på huvudet så rakade de bort det på henne.

Några av de andra deltagarna satt och viskade till varandra: "Undrar hur hon ser ut där nere om hon till och med har hår under armarna?" Den där trenden med att vara rakad där nere är inte speciellt hälsosam och dessutom inspirerad av porrbranschen. En del av dessa deltagare är så otroligt pryda så hur går det ihop med deras syn på kroppshår/rakat? Egentligen ska jag väl inte bli förvånad över att de inte tänkt genom saker ordentligt. Det är ju ändå "America's Next Top Model" som jag kollar på, inte "America's Next Genius"...


Deltagaren Ren som gjorde de andra förskräckta.


Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Angående Pizzerian. Grymt!

Jag tycker det är tråkigt att vedugnspizza ska vara dyra. Ska en pizza gå upp mot 100 kronor? Nej du, jag hoppas fler och fler börjar med det. Priset kommer då gå ner av konkurrensen =)



Förstår det. Jag kanske inte måste plocka undan "allt".. men gärna det värsta. Har du aldrig haft sådana efterhängsna gäster?? Då måste jag komma och vara det! Vilket typ av gäst ska jag vara.. som på bild 2 eller 3? :P



Nu kommer det...

Det värsta med dagens "utseedefixering" tycker jag inte är vad killar "vill ha" hos tjejer.. eller vad tjejer "vill ha" hos killar. Utan vad tjejer "bryr" sig om hos tjejer.. seriöst. Vad tusan spelar det för roll om någon av dina bekanta/vänner har hår under armarna? Speciellt under vintertid... brukar du titta där då? :P



Sen angående "där nere".. att könshår är något fult har tjejerna i top model fått helt om bakfoten. Jag tycker det är individuellt. Vissa tjejer passar bättre helrakade och vissa med hår.. alla "pullor" ser ju olika ut. Jag ser varken "helrakad" eller "hårig" som något negativt. Sen finns det givetvis för hårig (när håret på benen växer ihop med pullans.. det är inte snyggt, men det har i princip ingen tjej heller).

2 LindaViberg \ .se:

Jag tycker ärligt talat att det är bra att kunna ge alla färgerna till barn! Varför ska bara flickor kunna ha blått, grönt osv? Det är inte bara pojkfärger! :D Thats good tycker jag!



Jaha du fick han i v.37 ;D Mysigt! Hade du mycket känningar och så innan? Eller bara kom förvärkarna en dag och han kom ut? :D Näe nu är det inte långt kvar. Så himla mysigt!! :D

3 Maol:

Är det bara jag som stör mig på RFSU reklamen om produkterna till intimrakning? Sen när började RFSU hoppa på den trenden? Ska inte de informera om skydd och viktigare saker?

"Låt inte röda prickar förstöra stämningen". Låt bli att raka då så slipper man röda prickar. :p

4 Gaymasen:

Håller med, till viss del.



Men det är ändå ANTM... Då får hon nog ta och raka sig allt om hon vill vinna. Jag skulle aldrig vilja se en kvinna på typ VOGUE med världens buske under armarna. Det skulle göra att modevärlden samt Vogue gick under. :P

5 Maria:

Att välja behåring ska man ju få göra själv, vare sig man gör det eller inte så ska man ingen skit få. Bättre för underlivet med hår på ett sätt men om man sköter hygienen bra rakad å har bra trosor å bra grejer när man rakar så är inte det nån skillnad heller. och det med att raka sig därnere kommer kanske delvis från porrbranschen fast det har ju funnit i flera tusen år i andra länder för att det anses fräschare och religiösa grejer å sånt. Själv rakar jag mig för JAG känner mig sexigare faktiskt :) fast behöver inte raka jämt men annars välansat, det vill jag gärna att min partner också gör för det tycker jag e lite hetare när man myser å har sex :) inget hår i ,munnen tack! Men fattar inte såna som rakar sönder sig så de bara har röda prickar för det e fan inte sexigt, usch och det måste göra ont?!

Å fy för dom som ser ner på folk för hur de väljer att ha sin egen kropp liksom, det ska va gött å leva och man ska ha det bra :) alla e vi lika värda!

Hejhopp från Maria

6 Maria:

BTW modeller är väl inte dummare än andra? Korkade människor finns i alla kläder enligt mig iaf. Jag tror dom klipper som de vill i tv plus mer hur de vill att modeller verkar vara. Jag beundrar modeller på flera gånger för det verkar vara ett tufft yrke!

7 Jonna:

Jag håller med dig till viss del. Men det ser faktiskt inte speciellt fräscht ut om det sticker ut hår från varken bikinilinjen eller armhålorna ;P

Kommentera här: