Sett filmen Taking Woodstock

Spoilers förekommer! Detta är filmen som är baserad på bakgrunden till den legendariska Woodstock-festivalen 1969. Förvänta er dock inget material från själva festivalen. Den handlar som sagt om hur Woodstock-festivalen kom att bli.

Jake anordnar varje år en musik- och kulturfestival i lilla staden där han bor. 1969 läser han i tidningen om en festival som fått tillståndet indraget och blivit bortkört från en annan stad och kontaktar så festivalledningen. Festivalen det handlar om är Woodstock.

Jag tyckte att filmen var intressant och roande. En del saker i den känns lite för ytligt förklarade och man hade gärna fått fördjupa sig lite, men generellt sett en sevärd film. Som sagt så finns inget material med från själva festivalen och trots att Jake försöker att ta sig till festivalen för att kolla in artisterna så lyckas han aldrig. Jag har sett dokumentären om Woodstock så det var kul att se en spelfilm om festivalen också.

Som en liten avstickare kan jag nämna att jag varit på konserter med John Fogerty (1969 sångare i Creedence Clearwater Revival) och The Who som spelade på Woodstock. Lite häftigt att man fortfarande kunnat se dem live under min livstid (John Fogerty 2005 och 2008, The Who 2007)!


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Pernilla:

Tack! Ja, London ar en harlig stad att bo i =)

2 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Tack!

Ja dom är mysiga dom bokstäverna. Jag har fått dom av mina svärföräldrar och dom har köpt dom i en liten barndesign affär i örebro. men de finns säkert på fler ställen. Märket heter KUL.

www.kul-design.se

3 Emma:

Ja om nåt år så blir det säkert så.. man får aldrig njuta av hösten liksom!

4 Theresese:

Intressant! Jag kanske ska lägga till den på vår filmlista på lovefilm. helt rätt med bäddningen på helgen känns det inte alls bra då man inte har fint om man är hemma, men i veckorna slarvar jag och ibland bäddar på kvällen efter jobbet. Hoppas kvällen varit bra.

Kommentera här: